FOTO Dacia Spring s-a răsturnat, la primul crash test în viața reală

 FOTO Dacia Spring s-a răsturnat, la primul crash test în viața reală
scris 14 ian 2022

Primul accident rutier în care a fost implicată o Dacia Spring s-a produs în Constanța, pe înserat, mașina electrică fiind lovită de o altă mașină. În urma impactului, Spring s-a răsturnat pe o parte.

Eventualele probleme de securitate ale modelului electric Dacia Spring sunt prezentate ca începând să se vadă în trafic, însă nu putem vorbi despre vulnerabilități tehnice, așa cum au făcut-o cei de la EuroNCAP, ci despre o posibilă stabilitate redusă, din cauza distribuției maselor, împreună cu o ridicare a centrului de greutate, prin înălțarea suspensiilor.

FOTO Grupul american Philip Morris International pregătește investiții suplimentare de peste 100 milioane dolari în România și lansează și un nou produs CITEȘTE ȘI FOTO Grupul american Philip Morris International pregătește investiții suplimentare de peste 100 milioane dolari în România și lansează și un nou produs

Primul eveniment mai sever în care a fost implicat un automobil Dacia Spring s-a produs în Constanța, mașina electrică fiind lovită lateral de un autoturism Opel Astra, într-un accident în care nu este clar cine a fost vinovat. În urma impactului, Dacia Spring s-a răsturnat pe o parte, oprindu-se pe o bordură, cu portierele de pe partea dreaptă. Accidentul a fost unul ușor, astfel că cele trei persoane aflate în autoturismele implicate nu au avut nevoie de îngrijiri medicale, potrivit ct100.ro.

Schimbări majore în Programul Rabla 2022. Mașinile Euro 3 și mai vechi primesc bani în plus CITEȘTE ȘI Schimbări majore în Programul Rabla 2022. Mașinile Euro 3 și mai vechi primesc bani în plus

După cum se știe, Dacia Spring are unele trăsături de crossover, printre acestea numărându-se garda la sol ridicată. Această setare a fost realizată de inginerii Renault prin supraînălțarea suspensiei cu câțiva centimetri, soluție care a determinat, inevitabil, ridicarea centrului de greutate al mașinii. Ținând cont de faptul că greutatea în sine este una redusă, prin dispariția angrenajului motor-cutie specific mașinilor cu motoare cu combustie, putem deduce de ce un Spring este indicat că se poate răsturna atât de ușor.

Reamintim că Dacia Spring a primit de la specialiștii EuroNCAP numai o stea, la testele de impact, însă rezultatul a fost generat de absența unor sisteme de asistență sofisticate, în comparație cu mașini mult mai scumpe.

Dacia a anunțat că a înregistrat în Europa 40.000 de comenzi pentru Spring, în România fiind deja livrate peste 3.000 de autoturisme.

 FOTO Dacia Spring s-a răsturnat, la primul crash test în viața reală

SURSA FOTO: CT100.ro

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia spring
accident dacia spring
teste impact dacia spring
dacia spring rasturnata