FOTO Directorul Ford Otosan a testat primele automobile Transit Courier produse în România. Ambasadoarea SUA a vizitat uzina din Craiova

FOTO Directorul Ford Otosan a testat primele automobile Transit Courier produse în România. Ambasadoarea SUA a vizitat uzina din Craiova
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 21 iun 2023

Directorul general al Ford Otosan împreună cu Josephine Payne, cea care a condus uzina până acum două luni, au testat primele automobile Ford Courier asamblate la Craiova. Mașina urmează să intre în producția de serie în foarte scurt timp.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Ford Otosan se pregătește să înceapă producția celor două modele Courier, Transit și Tourneo, în uzina din Craiova, la finalul investițiilor care au condus la creșterea capacității de producție și modernizarea liniilor. Cele două mașini vor avea și versiuni electrice 100%, care vor intra în producție anul viitor, împreună cu Puma electric.

Topul celor mai bune companii aeriene din lume CITEȘTE ȘI Topul celor mai bune companii aeriene din lume

„Salutări din Craiova!”, a transmis Guven Ozyurt, șeful Ford Otosan, care a vizitat fabrica românească împreună cu Josephine Payne, care acum este numărul doi în Ford Otosan, după ce a condus uzina craioveană timp de doi ani.

„Pregătirile pentru noua generație Courier continuă la viteză maximă în fabrica noastră”, a mai anunțat Ozyurt, care a publicat și două fotografii cu unul dintre primele exemplare ale Ford Transit Courier produse în uzina din Oltenia, unul de culoare verde metalizat.

FOTO Directorul Ford Otosan a testat primele automobile Transit Courier produse în România. Ambasadoarea SUA a vizitat uzina din Craiova

„Vom atinge 272.000 de autovehicule odată cu startul modelelor Courier” a declarat anterior Guven Ozyurt, care țintește un nivel al producției de aproximativ 900.000 de autovehicule cu toate fabricile Ford Otosan din Turcia și România, în momentul în care producția din România va ajunge la capacitatea maximă propusă.

FOTO Ciolacu a mers cu metroul până la Ministerul Transporturilor: Am încercat să plătesc și cu telefonul, am văzut mesaj de la bancă, nu știu de ce nu a funcționat. Sper să plec și cu Grindeanu cu trenul la mare CITEȘTE ȘI FOTO Ciolacu a mers cu metroul până la Ministerul Transporturilor: Am încercat să plătesc și cu telefonul, am văzut mesaj de la bancă, nu știu de ce nu a funcționat. Sper să plec și cu Grindeanu cu trenul la mare

Pentru a pregăti și pentru a da startul producției primei perechi de Ford Courier, Transit și Tourneo, Ford Craiova a oprit asamblarea primului SUV produs de companie în România, EcoSport, la finalul anului trecut. Noile modele vor fi lansate în în lunile următoare, în timp ce ritmul de producție va crește treptat, în acest an, până la un nivel aproape dublu față de cel înregistrat anul trecut.

FOTO Directorul Ford Otosan a testat primele automobile Transit Courier produse în România. Ambasadoarea SUA a vizitat uzina din Craiova

Dacia își majorează cota pe piața europeană. Mașinile electrice au depășit un nou record CITEȘTE ȘI Dacia își majorează cota pe piața europeană. Mașinile electrice au depășit un nou record

Ford Otosan, companie turcă deținută de Ford și Koc Holding, a preluat fabrica Ford din Craiova în 2022, pentru a o integra în sistemul de producție care include aproape în exclusivitate vehicule comerciale. Ford Otosan a înregistrat în 2022 venituri de 171,8 miliarde lire, echivalentul a 8,5 miliarde euro, contribuția Ford România la această sumă fiind de aproximativ 14%. Producția companiei s-a ridicat anul trecut la 465.900 vehicule, din care 91.828 au fost fabricate în România.

Pentru acest an, compania turcă și-a prognozat o dublare a producției din România, la 200 – 210 mii de vehicule, și o creștere a producției din Turcia la 430 – 450 mii de vehicule.

Actualizare: Și ambasadoarea SUA la București, Kathleen Kavalec, a vizitat uzina Ford din Craiova, la invitația lui Guven Ozyurt, Directorul General al Ford Otosan, împreună cu Josephine Payne, Director General Adjunct - Ford Otosan și Mujdat Tiryaki, Președintele Ford Otosan România și Directorul fabricii din Craiova.

"Suntem onorați să o primim astăzi pe doamna Ambasador Kavalec în fabrica noastră de ultimă generație Ford Otosan din Craiova. Aceasta este prima vizită a Excelenței Sale aici și am profitat de această ocazie pentru a o pune la curent pe doamna Ambasador cu activitățile noastre din România și pentru a discuta despre planurile viitoare. În ultimul an, în cadrul fabricii din Craiova au fost efectuate modernizări semnificative pentru a sprijini lansarea în producție a modelului Courier, răspunzând în același timp cererii clienților noștri pentru modelul Puma, care continuă să fie cel mai bine vândut autoturism Ford în Europa", a declarat Guven Ozyurt, Directorul General al Ford Otosan.

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Excelența Sa, Kathleen Kavalec, a declarat: “Am fost onorată să am ocazia să vizitez fabrica Ford Otosan Craiova și să văd creșterea și inovația din ultimii ani. Am fost deosebit de impresionată să văd progresele făcute de Ford Otosan în ceea ce privește angajarea și responsabilizarea femeilor angajate și felicit compania pentru că a semnat Declarația #EmpowerHer sponsorizată de Serviciul Comercial Extern al SUA, Ambasada SUA în România și Camera de Comerț Americană din România. Felicit Ford Otosan pentru creșterea sa impresionantă, ceea ce duce la crearea de noi locuri de muncă bine plătite în Craiova, oferind în același timp un produs excelent atât românilor, cât și unei piețe europene mai largi.”

viewscnt
Afla mai multe despre
ford transit courier
ford tourneo courier
ford otosan romania
ford otosan craiova