FOTO Ford lansează în Europa noul Edge ST, versiunea sportivă a SUV-ului american

FOTO Ford lansează în Europa noul Edge ST, versiunea sportivă a SUV-ului american
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 23 feb 2018

Ford a lansat, pentru modelul său de top Edge, versiunea ST-Line, echipată cu motor de 238 CP bi-turbo și echipamente premium.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ford Edge, model lansat în urmă cu 3 ani, are acum la dispoziție o versiune ST, introdusă pentru prima dată la un SUV al constructorului american. Versiunea a fost lansată inițial în SUA, iar acum este prezentată și europenilor, urmând să fie expusă la Geneva.

Noul Ford Edge ST-Line are două trăsături importante: motorul diesel 2.0 EcoBlue, care funcționează cu ajutorul a două turbine - ce îi oferă un cuplu mărit inclusiv la turații joase, dar și un consum de carburant optimizat - și echipamentele de top, în special în domeniul asistenței de siguranță, care sunt integrate într-un pachet bazat pe camere și senzori. Aici vorbim despre sistemul de frânare post-coliziune, Asistența suplimentară în coloana de direcție la evitarea obstacolelor și sistemul Tempomat Adaptiv cu Oprire-Pornire și Fixare pe centrul benzii de rulare.

Pe lângă acestea, mai sunt disponibile Adaptive Front Lighting System, Sistemul de monitorizare și avertizare pentru unghiul mort (Blind Spot Information System), Faza lungă non-intruzivă pentru ceilalți participanți la trafic (Glare-Free Highbeam), Limitatorul inteligent de viteză (Intelligent Speed Limiter), Sistemul de avertizare la părăsirea benzii (Lane Keeping Alert), Sistemul de asistență pre-coliziune cu depistare a pietonilor (Pre-Collision Assist with Pedestrian Detection) și Sistemul de recunoaștere a indicatoarelor rutiere (Traffic Sign Recognition).

Pentru confort și manevrabilitate, motorul este acompaniat de o cutie de viteze automată în 8 trepte și sistemul de tracțiune Ford Intelligent AWD.

Fabrica Dacia de la Mioveni produce și Renault Sandero Stepway, pentru piețele africane în care marca Dacia nu există CITEȘTE ȘI Fabrica Dacia de la Mioveni produce și Renault Sandero Stepway, pentru piețele africane în care marca Dacia nu există

Din punct de vedere estetic, Ford Edge ST-Line are detalii noi, cu o grilă redesenată, praguri evazat în culoarea caroseriei și jante de aluminiu de 20 de inci.

"Clienții europeni migrează către SUV-uri în număr din ce în ce mai mare, iar gama noastră de modele se pliază perfect pe dorințele acestora. Cu noile tehnologii care-i ajută pe clienți să facă față în traficul aglomerat și să ruleze în confort absolut cu ajutorul rafinatului și eficientului motor diesel EcoBlue de 2.0 litri și al transmisiei automate cu opt trepte, noul Edge este cel mai convingător SUV Ford din istorie", spune Roelant de Waard, vicepreședinte Marketing, Vânzări și Service în cadrul Ford Europa.

Potrivit celor de la Ford, vânzările SUV-urilor mărcii au crescut cu 24% în 2017, cu cifre record pentru EcoSport, Kuga și Edge. Ford a vândut 230.600 de SUV-uri pe parcursul anului, între care Edge a fost cumpărat de 16.000 de clienți din Europa. În total, SUV-ul Edge a ajuns la un volum de 26.000 de unități în Europa, de la lansarea din 2016 a acestui model.

FOTO Ford lansează în Europa noul Edge ST, versiunea sportivă a SUV-ului american

FOTO Ford lansează în Europa noul Edge ST, versiunea sportivă a SUV-ului american

viewscnt
Afla mai multe despre
ford
edge
st line