FOTO Honda a creat un filtru de aer despre care susține că oprește și anihilează virusul SAR-COV-2

FOTO Honda a creat un filtru de aer despre care susține că oprește și anihilează virusul SAR-COV-2
scris 12 mar 2021

Constructorul auto japonez Honda a construit un filtru de aer pe care îl prezintă ca fiind capabil să rețină și să prevină îmbolnăvirea cu coronavirus și cu alți viruși care ar putea pătrunde în habitaclu prin intermediul instalației de ventilare (FOTO mai jos)

Învață de la traderi cu experiență prin Vestor CITEȘTE ȘI Învață de la traderi cu experiență prin Vestor

Honda a prezentat un filtru de aer premium care reușește să blocheze aerosolii virali cu ajutorul unui design multistrat. De asemenea, filtrul împiedică staționarea virusurilor în interiorul fitrlului. Noul filtru de aer ce va fi montat pe noile automobile Honda folosește patru straturi de filtrare și oprește 90% din aerosolii viral, după care inactivează „aproape 100%” din încărcătura virală capturată.

Soluția Vodafone Smart Protect contribuie la securitatea afacerilor în lumea digitală, asigurând protecția dispozitivelor fixe și mobile împotriva amenințărilor cibernetice CITEȘTE ȘI Soluția Vodafone Smart Protect contribuie la securitatea afacerilor în lumea digitală, asigurând protecția dispozitivelor fixe și mobile împotriva amenințărilor cibernetice

Soluția antivirală folosită este una bio-funcțională, după cum precizează constructorul, fiind impregnată cu un extract de fruct.

Miracolul digitalizării: declarațiile online nu se mai depun la etajul 2 CITEȘTE ȘI Miracolul digitalizării: declarațiile online nu se mai depun la etajul 2

Filtrul produs de Honda este eficient la o serie întreagă de germeni periculoși, alergeni și diverși virusuri care pot pune probleme de sănătăate, inclusiv SARS-COV-2. Filtrul reține și particulele anorganice din aerul pe care sistemul de ventilație îl introduce în mașină. Potrivit datelor publicate de Honda, filtrul reușește să rețină nu doar particulele de peste 5 μm, ci și aerosolii cu dimensiuni sub 5 μm.

Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online CITEȘTE ȘI Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online

Honda precizează că a dezvoltat noul filtru de aer pentru habitaclu în cooperare cu Freudenberg, furnizor de componente, și va oferi acest filtru spre vânzare, prin rețeaua de dealeri și magazine de piese de schimb, ca alternativă la filtrul de polen pe care îl vinde în prezent.

 „Pentru că societatea este acum mai îngrijorată decât niciodată de impactul germenilor și virusurilor precum COVID-19, ne așteptăm ca cererea pentru soluții protective să crească rapid. Acest filtru de aer premium este un exemplu bun despre cum Honda lucrează împreună cu furnizorii săi pentru a livra un produs cu beneficii reale care îmbunătățește sănătăatea și siguranța șoferului și pasagerilor”, a declarat Eiichi Hino, președinte Honda Acces Europe NV.

Cum pot antreprenorii să își salveze firmele chiar de la faliment CITEȘTE ȘI Cum pot antreprenorii să își salveze firmele chiar de la faliment

Honda recomandă, pentru reducerea riscului de infecție în habitaclu, ca volumul de aer proaspăt să fie mărit. Ulterior, în regim de recirculare a aerului, un filtru eficient poate contribui la oprirea virusurilor din aer.

Filtrul de aer Honda folosește două straturi de filtrare pentru oprirea celor mai mici aerosoli, praf și polen, iar al treilea strat, din carbon activ, este responsabil pentru filtrarea particulelor poluante și a acizilor grași din aer. Al patrulea strat inovativ este impregnat cu o substanță activă obținută din extract de fructe, care inactivează aerosolii virali capturați și îi oprește să fie eliberați în habitaclu. Testele realizate în colaborare cu Austrian Reserch Institute OFI au demonstrat eficiența acestui ultim strat, susțin cei de la Honda.

Specialiștii au stabilit că răspândirea coronavirusului se face prin picăturile produse de strănut, tuse sau respirație, cu o capacitate de infectare pentru ore și chiar zile. Vântul, schimbările de temperatură și umiditate pot provoca deplasarea acestor particule care redevin aerosoli. Filtrul produs de Honda țintește exact aceste încărcăruri virale, ce se pot afla în aerul tras de sistemele de ventilație în mașină.

FOTO Honda a creat un filtru de aer despre care susține că oprește și anihilează virusul SAR-COV-2

viewscnt
Afla mai multe despre
honda
filtru de aer
filtru coronavirus
filtru covid