FOTO Mercedes va dezvălui la Munchen un concept-car în segmentul compact

FOTO Mercedes va dezvălui la Munchen un concept-car în segmentul compact
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 28 iul 2023

Mercedes va prezenta în premieră mondială, în standul propriu din cadrul Salonului Auto IAA Munchen, un concept-car ce „va redefini segmentul entry”.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

După ce lăsase de înțeles că ar renunța la mașinile accesibile din clasele subcompactă și compactă, Mercedes-Benz vrea să schimbe regulile și pregătește un concept-car destinat exact acestor segmente, dar cu propulsie electrică. Mașina va avea premiera mondială la Munchen, unde va fi expusă în cadrul pavilionului mărcii din centrul orașului, în zona numită Open Space.

Dacia a vândut mai multe mașini în prima jumătate de an, dar se confruntă cu scăderea pieței auto în Europa. Cotă record pe piața de retail, în premieră locul 1 în Italia. Cele mai vândute modele CITEȘTE ȘI Dacia a vândut mai multe mașini în prima jumătate de an, dar se confruntă cu scăderea pieței auto în Europa. Cotă record pe piața de retail, în premieră locul 1 în Italia. Cele mai vândute modele

Compania nu a oferit mai multe informații deocamdată, astfel că este complet necunoscută direcția în care vrea să ducă acest segment.

Tot la Munchen, Mercedes va expune face-lifturile modelelor electrice EQA, EQB și EQV, o versiune All-Terrain a E Class, care va fi disponibilă cu motorizări PHEV și hibrid, o nouă versiune G Class, deocamdată camuflată, dar și două prototipuri, VISION EQXX și Vision One-Eleven, o reinterpretare a modelului legendar din anii 70.

Interesul crescut al Mercedes-Benz pentru segmentele inferioare este susținut de vânzările în creștere ale acestui segment, pe fondul scăderii vânzărilor din segmentul Core, așa cum este denumită clasa medie în cadrul grupului. În prima jumătate a acestui an, clasele A și B, cu toate versiunile lor, au crescut cu 50.000 de unități față de nivelul din 2022, la peste 317.000 autoturisme vândute, în timp ce segmentul Core, care rămâne cel mai popular, cu 525.000 de vehicule vândute, a pierdut 5 procente față de 2022.

Ford anunță prețuri pentru noile modele fabricate la Craiova CITEȘTE ȘI Ford anunță prețuri pentru noile modele fabricate la Craiova

Noul concept-car ar putea aduce un format complet nou de caroserie, evident cu propulsie electrică, dar unul care să diferențieze semnificativ mașinile Mercedes de vehiculele compacte ale mărcilor de volum. Singura imagine publicată de marca premium germană ilustrează silueta unui fastback, o versiune în miniatură a lui GLC Coupe. 

FOTO Mercedes va dezvălui la Munchen un concept-car în segmentul compact

viewscnt
Afla mai multe despre
mercedes
concept car mercedes
clasa a
gla
glc