FOTO MINI lansează primul cabrio electric, după Tesla Roadster. Surpriză pentru fanii mașinilor decapotabile

FOTO MINI lansează primul cabrio electric, după Tesla Roadster. Surpriză pentru fanii mașinilor decapotabile
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 20 feb 2023

Marca britanică MINI, aflată în portofoliul BMW, lansează pe piață primul autoturism electric decapotabil, de la celebrul Tesla Roadster și până azi, fiind totodată singura mașină cabrio cu propulsie electrică existentă pe piață.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

MINI Cooper SE Cabriolet vine cu o surpriză pentru fanii mașinilor decapotabile, care acum vor avea la dispoziție și o motorizare complet electrică, pentru sezonul de vară. Producătorul britanic a decis să asambleze o serie foarte mică, de 999 exemplare, mașina putând fi comandată inclusiv de clienții din România, la un preț de 60.035 euro, cu toate taxele incluse.

FOTO Autostrada „Umbrărescu”: A fost semnat un nou contract CITEȘTE ȘI FOTO Autostrada „Umbrărescu”: A fost semnat un nou contract

Mașina se evidențiază prin acoperișul textil retractabil, cu acționare automată, ce poate fi deschis și închis până la viteze de 30 km/h, având imprimat un model clasic, Union Jack, același de pe drapelul britanic.

FOTO MINI lansează primul cabrio electric, după Tesla Roadster. Surpriză pentru fanii mașinilor decapotabile

Elementul central este motorul electric, similar cu cel de pe Cooper SE, având o putere de 135 kW/184 CP. Accelerația pe care o oferă este de 7,3 secunde, de la 0 la 100 km/h, în timp ce viteza maximă este limitată la 150 km/h. Bateria are 32,6 kWh și asigură o autonomie declarată de 201 km (WLTP), la o încărcare completă, ceva mai mică decât cea a hatchback-ului Cooper SE (226 km).

VIDEO Autostrada Buzău - Focșani avansează CITEȘTE ȘI VIDEO Autostrada Buzău - Focșani avansează

Decizia de producție în serie limitată a fost luată după ce prototipul prezentat în urmă cu mai puțin de un an s-a bucurat de un succes foarte mare în rândul fanilor. În acest interval scurt, cei de la MINI au reușit să pregătească producția și să lanseze noul model, doar pentru Europa.

„În urmă cu trei ani, am lansat modelul electric MINI Cooper SE, iar astăzi unul din cinci MINI vândute în Europa este un MINI electric. Acest succes ne-a determinat ca în doar câteva luni să implementăm seria mică de MINI Cooper SE Cabriolet. Sunt încântat că putem oferi celor 999 de clienți MINI sentimentul go-kart extraordinar și exclusiv într-o decapotabilă”, a declarat Stefanie Wurst, directorul mărcii MINI.

Modelul MINI va fi disponibil în două opțiuni de culoare, Enigmatic Black și White SIlver, și va avea elemente distinctive, vopsite în Resolute Bronze: mânerele ușilor, semnalizatoarele laterale și contururile farurilor și ale stopurilor. Mașina va avea afișată celebra siglă E, de pe MINI Cooper SE, care atrage atenția curioșilor că este vorba despre un automobil electric.

Industria auto din România începe anul cu o nouă creștere. Este de așteptat o nouă producție record CITEȘTE ȘI Industria auto din România începe anul cu o nouă creștere. Este de așteptat o nouă producție record

Toate exemplarele produse vor fi numerotate, de la 1 la 999, iar pragurile și semnalizatoarele vor avea și ele semne specifice acestei serii limitate. De asemenea, jantele de 17 inci, din aliaj, cu design Electric Power Spoke în două tonuri, sunt realizate 100% din aluminiu reciclat.

FOTO MINI lansează primul cabrio electric, după Tesla Roadster. Surpriză pentru fanii mașinilor decapotabile

La interior, cei care cumpără acest model vor avea scaune sport MINI Yours Leather Lounge încălzite, volan sport multifuncțional din piele, cu finisaj din piele Nappa, opțional cu încălzire, și o serie de suprafețe vopsite în Piano Black.

Dimensinile modelului sunt similare cu cele ale modelului pe benzină, cu 3,86 metri lungime și 1,72 metri lățime.

viewscnt
Afla mai multe despre
mini cabrio electric
mini cooper se
decapotabila electrica
roadster electric