FOTO Nissan a lansat noul Kicks, propria viziune a SUV-ului Duster

FOTO Nissan a lansat noul Kicks, propria viziune a SUV-ului Duster
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 27 mar 2024

Nissan Kicks a fost lansat pe piața din SUA într-o nouă generație, cu un design complet nou, având pentru început un sigur motor disponibil. Ceea ce nu este cunoscut este faptul că mașina folosește aceeași platformă pe care a fost dezvoltat Duster 3, specificațiile celor două mașini fiind aproape identice.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Noul Nissan Kicks înlocuiește pe piața din America generația lansată în 2016 și aduce un design complet nou, nu doar pentru model, ci și pentru marcă, având o nouă grilă și o linie a farurilor care marchează un stil nou pentru Nissan. Noul model va înlocui de asemenea și modelul Rogue Sport, ceva mai mic.

VIDEO Umbrărescu anunță, într-o rară ieșire publică, ce lucrări va finaliza anul acesta CITEȘTE ȘI VIDEO Umbrărescu anunță, într-o rară ieșire publică, ce lucrări va finaliza anul acesta

Ceea ce nu este atât de public este faptul că mașina are la bază platforma CMF-B, aceeași care se regăsește și la Dacia Duster 3. Asta înseamnă că, din punct de vedere tehnic, cele două mașini sunt similare. Dimensiunile sunt de asemenea ușor de comparat: Duster are 4,34 metri lungime, Nissan Kicks are 4,36 metri. Lățimea celor două este de 1,81 m la Duster și 1,80 la Kicks, iar înălțimea, 1,65 la Duster și 1,62 la Kicks. Ampatamentul este de 2,65 m/2,66 metri, în funcție de tipul de tracțiune. De altfel, la acest detaliu de dezvăluie identitatea celor două: inginerii au elaborat două mașini diferite, practic, una cu tracțiune față, cealaltă cu tracțiune 4x4, la care inclusiv consolele sunt diferite. De altfel, Kicks primește pentru prima dată tracțiune integrală.

Diferența majoră între cele două modele, din punct de vedere tehnic, este grupul motopropulsor. Nissan Kicks a fost lansată cu un motor de 2.0 litri, de 139 CP, pe care Duster nu-l va primi niciodată în Europa, ci poate doar pe piețele pe care se va vinde sub sigla Renault, motor ce va fi însoțit de o cutie cu transmisie variabilă.

Ford Otosan atrage un credit sindicalizat de sute milioane euro pentru extinderea uzinei din Craiova. Care sunt băncile implicate CITEȘTE ȘI Ford Otosan atrage un credit sindicalizat de sute milioane euro pentru extinderea uzinei din Craiova. Care sunt băncile implicate

Și la interior, arhitectura celor două mașini este evident similară, chiar dacă designul suprafețelor este diferit. Sistemul de ecrane de la Kicks are aceeași configurație ca la Duster, cu un ecran pentru instrumentarul de bord și unul pentru multimedia, de 12,3 inci, orientat către șofer.

Și sistemul de control al modurilor de rulare pentru tracțiunea integrală este aproape identic, cu modurile Normal, Eco, Sport și Snow. Chiar dacă cele două modele au foarte multe în comun, finisajele, materilele și unele dintre echipamente sunt superioare pe Nissan, modelul urmând să fie un concurent important pentru Renault Duster, pe piețele pe care cele două ar putea să să e întâlnească.

Noul Nissan Kicks va fi fabricat în Mexic, pentru piața din SUA și alte piețe pe care va fi vândut.

FOTO Nissan a lansat noul Kicks, propria viziune a SUV-ului Duster

FOTO Nissan a lansat noul Kicks, propria viziune a SUV-ului Duster

FOTO Nissan a lansat noul Kicks, propria viziune a SUV-ului Duster

viewscnt
Afla mai multe despre
nissan kicks
dacia duster
cmf-b