VIDEO&FOTO Austriecii de la Strabag au terminat un drum de mare viteză pentru România

VIDEO&FOTO Austriecii de la Strabag au terminat un drum de mare viteză pentru România
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 mar 2024

Primul șantier de drum de mare viteză finalizat anul acesta, cel care va lega centura Oradei și Autostrada Transilvaniei, a intrat în procedura de recepție.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

Darea în trafic a celor 19 km aferenți acestui drum expres va avea loc imediat după finalizarea recepției. 

FOTO Start pentru legătura dintre Varianta de Ocolire Brașov, Aeroportul Ghimbav și autostrada Brașov - Sibiu CITEȘTE ȘI FOTO Start pentru legătura dintre Varianta de Ocolire Brașov, Aeroportul Ghimbav și autostrada Brașov - Sibiu

Valoarea contractului este de 670 milioane lei, fără TVA, iar sursa de finanțare a fost asigurată din fonduri europene nerambursabile dedicate dezvoltării infrastructurii rutiere. 

La începutul anului a fost anunțat că lucrările la drumul expres care leagă Centura Oradei de Autostrada Transilvania au fost reluate.

Antreprenor: STRABAG SRL;
Lungime: 18,96 km.;
Durată contract: 30 de luni (6 luni proiectare, 24 de luni execuție);

ANUNȚ Mobilizarea în șantier a crescut la Autostrada Moldovei. Câți kilometri pot fi deschiși CITEȘTE ȘI ANUNȚ Mobilizarea în șantier a crescut la Autostrada Moldovei. Câți kilometri pot fi deschiși

Valoare contract: 545,9 milioane de lei, fără TVA;
Sursă de finanțare: POIM;
Stadiu actual: 91%;
Termen deschidere: martie 2024.

VIDEO&FOTO Austriecii de la Strabag au terminat un drum de mare viteză pentru România

În noiembrie a fost anunțat că llucrările la drumul expres care leagă Centura Oradei de Autostrada Transilvania sunt realizate în proporție de 88%.

Ritmul constructorului austrac Strabag este unul foarte bun, mobilizarea acestuia pe șantier fiind de 275 muncitori și 182 utilaje, echipamente și camioane, arătau autoritățile.

VIDEO&FOTO Austriecii de la Strabag au terminat un drum de mare viteză pentru România

 

VIDEO&FOTO Austriecii de la Strabag au terminat un drum de mare viteză pentru România

Cei 18,96 kilometri ai drumului care conectează Autostrada Transilvania (Biharia) de Centura Oradea (Sântandrei) au avut ca termen contractual martie 2024.

Volkswagen AG amână planurile de construire a unei fabrici de baterii pentru mașinile electrice în Europa de Est CITEȘTE ȘI Volkswagen AG amână planurile de construire a unei fabrici de baterii pentru mașinile electrice în Europa de Est

Primul drum expres din Vestul țării

Contractul pentru cei 18,96 kilometri de drum care să lege Oradea de Autostrada A3 a fost semnat cu austriecii de la Strabag în 21 iulie 2021 pe suma de 546 milioane lei fără TVA și prevede 6 luni de proiectare și 24 de execuție. 

Drumul de 19 km este construit la profil de drum expres pe 13 km, iar pe 6 km, la profil de drum național cu 4 benzi cu separator între sensuri. Odată finalizat acest proiect, va reprezenta practic primii kilometri veritabili de drum expres din Ardeal, parte din DEx11 Oradea - Arad.

Ministrul Transporturilor: Nu vom recepționa Podul peste Dunăre până când constructorul nu va remedia toate neconformitățile CITEȘTE ȘI Ministrul Transporturilor: Nu vom recepționa Podul peste Dunăre până când constructorul nu va remedia toate neconformitățile

Proiectul drumului de legătură are o lungime de 18,96 km, 12 poduri noi și pasaje (inclusiv peste Crișul Repede și peste șoseaua Borșului), dar și 3 noduri rutiere. Acesta urmează să facă legătura dintre Centură și autostradă, din zona sensului giratoriu cu Calea Sântandrei spre Sântandrei – Borș – Biharia.

Conform informațiilor din caietul de sarcini, profilul drumului va fi unul cu patru benzi și cu separator de fluxuri de circulație pe mijloc, cu o platformă totală de 23,5 metri lățime.

viewscnt
Afla mai multe despre
drum expres
arad – oradea