FOTO Noua generație Dacia Duster Pick-up, prezentată în premieră

FOTO Noua generație Dacia Duster Pick-up, prezentată în premieră
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 24 oct 2018

Noul Duster Pick-up a fost prezentat, cu caracteristicile preluate de la Duster 2, ceea ce înseamnă că Dacia nu se grăbește cu propria variantă a unui Pick-up Duster. Dacia Duster are o caroserie pick-up și la a doua generație, chiar dacă aceasta nu este una oficială, dezvoltată de uzină, ci de un carosier agreat. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Carosierul Romturingia a publicat primele imagini cu noua generație Dacia Duster Pick-up 2018, dezvoltată din SUV-ul lansat în urmă cu un an de cei de la Dacia. Deși au existat informații despre posibila lansare oficială a unui pick-up realizat chiar de Dacia, iată că primul pas este făcut de partenerii care au făcut acest lucru și la prima generație. Ca și în primul caz, modelul este produs doar la comandă, pe baza kiturilor furnizate de uzină.

Modelul prezentat în premieră este un Single Cab, care are dimensiunile similare cu cele ale SUV-ului de bază. Romturingia poate produce însă și o versiune Double Cab, care este mai lungă decât SUV-ul și seamănă cu pick-up-ul Oros, vândut de Renault în America de Sud.

VIDEO & FOTO BMW lansează cel mai mare SUV construit vreodată. Primele imagini și informații cu noul X7 CITEȘTE ȘI VIDEO & FOTO BMW lansează cel mai mare SUV construit vreodată. Primele imagini și informații cu noul X7

Dacia produce propriul pick-up, sub numele Oroch și sub marca Renault, pentru piețele latino-americane, acolo fiind o cerere foarte mare de astfel de caroserii. Singurul amănunt tehnic aparte al respectivului model era cel legat de tracțiune, care era doar 2x4. Oroch nu putea fi oferit cu tracțiune 4x4, deoarece platforma tehnică nu permitea un ampatament lung, cum era cel al lui Oroch.

Acesta este și motivul pentru care pick-up-ul nu a mai ajuns în Europa niciodată, clienții europeni fiind interesați în special de un pick-up cu tracțiune integrală sau cel puțin cu tracțiune spate, unde se află bena și, implicit, sarcina. Pentru a doua generație există informații că Renault pregătește un pick-up și pentru Europa, însă se pare că ori decizia nu a fost luată încă, ori este una negativă. Cert este că Romturingia a ieșit public cu noul pick-up dezvoltat in-house, inclusiv la un salon din Germania, ceea ce ar putea atrage atenția asupra acestei caroserii a lui Duster.

La începutul acestui an, un exemplar al pick-up-ului Renault Oroch, caroseria pick-up realizată de francezi pe structura lui Duster, a fost fotografiat în România, cu numere de probă, ceea ce înseamnă că se afla în teste de uzină, posibil pentru a fi lansată în Europa.

Piața de pick-up-uri a crescut foarte mult în Europa, în utlimii ani, aproape toți producătorii importanți având în acest moment în portofoliu un astfel de model. În același timp, Dacia are în continuare dificultăți în a convinge companiile să cumpere mașinile mărcii, ceea ce ar putea fi unul dintre motivele pentru care pick-up-ul Dacia Duster mai așteaptă.

SURSA FOTO: Romturingia.ro

FOTO Noua generație Dacia Duster Pick-up, prezentată în premieră

FOTO Noua generație Dacia Duster Pick-up, prezentată în premieră

FOTO Noua generație Dacia Duster Pick-up, prezentată în premieră

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia
duster
pick-up
duster pick-up
romturingia