Porsche a dat undă verde pentru producția de serie a studiului de concept Mission E Cross Turismo. Ce include și când va fi lansat primul Porsche pur electric

Porsche a dat undă verde pentru producția de serie a studiului de concept Mission E Cross Turismo. Ce include și când va fi lansat primul Porsche pur electric
scris 23 oct 2018

Porsche a anunțat că studiul Mission E Cross Turismo, o versiune a primului vehicul electric anunțat deja de companie, va fi de asemenea produs în serie, urmând să devină al doilea automobil Porsche complet electric.

La ședința din 18 octombrie, Consiliul de Supraveghere al Porsche AG a dat undă verde pentru producția de serie a studiului de concept Mission E Cross Turismo. Constructorul de mașini sport va crea 300 de locuri de muncă suplimentare la sediul său din Zuffenhausen pentru producția noului vehicul, prezentat la Salonul Auto de la Geneva 2018.

Studiul de concept omologat pentru șosea, Mission E Cross Turismo, a fost unul dintre punctele principale de atracție în Geneva și a fost foarte bine primit atât de vizitatori, cât și de reprezentanții mass-media.

Noul Cross Turismo cu patru uși are o arhitectură pe 800 de volți și este pregătit pentru conectarea la rețeaua de încărcare rapidă. Are o putere a sistemului de 600 CP și o autonomie de 500 kilometri (conform NEDC), fiind un derivat al modelului Taycan. Primul Porsche pur electric va fi lansat pe piață în 2019.

VIDEO & FOTO Volvo lansează noul V60 Cross Country, versiunea modernă a primului break off-road CITEȘTE ȘI VIDEO & FOTO Volvo lansează noul V60 Cross Country, versiunea modernă a primului break off-road

Introducerea Porsche Taycan în gama de modele a companiei generează 1200 de noi locuri de muncă în Zuffenhausen, iar o importanță majoră este acordată sustenabilității în producție, care va fi neutră din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon. Porsche are în plan să investească peste șase miliarde de euro în electromobilitate până în 2022.

viewscnt
Afla mai multe despre
porsche
mission e
taycan
masini electrice