FOTO Noul Opel Experimental, un concept-car pregătit de germani pentru salonul din Munchen

FOTO Noul Opel Experimental, un concept-car pregătit de germani pentru salonul din Munchen
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 10 iul 2023

Opel a anunțat că la Munchen, în cadrul salonului IAA Mobility, va veni cu o surpriză. Acum dezvăluie parțial această surpriză și publică primele informații despre acest automobil.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Opel va prezenta în premieră mondială la Munchen mașina Experimental, o reinterpretare modernă a unui studiu de design legendar, Experimental GT (foto), un coupe cu un design spectaculos. În 2018, marca germană a mai folosit denumirea Experimental pentru un concept electric al unui SUV care anticipa la acel moment limbajul de design al viitoarelor mașini electrice ale Opel.

Noul concept anunțat acum de marcă, despre care cei de la Opel au spus că „va da o lovitură”, are două trăsături importante: va fi primul Opel care va purta noul logo și va aduce o serie de elemente ce se vor regăsi pe modelele viitoare.

FOTO Noul Opel Experimental, un concept-car pregătit de germani pentru salonul din Munchen

„Așa cum sugerează și numele, Opel Experimental va oferi o viziune clară asupra mărcii și nu numai asupra modelelor sale. Arată calea care va fi urmată de Opel în anii următori și va influența toate modelele noastre de producție de următoarea generație. Experimental simbolizează ceea ce vrem să realizăm cu marca Opel”, spune Florian Huettl, CEO Opel.

Uzina din China a produs și exportat cea mai mare parte a mașinilor Tesla, în acest an. Berlin - doar 14% din producția globală a mărcii CITEȘTE ȘI Uzina din China a produs și exportat cea mai mare parte a mașinilor Tesla, în acest an. Berlin - doar 14% din producția globală a mărcii

Opel Experimental, creat de designerii și inginerii germani în cadrul centrului R&D din Russelsheim, va putea fi admirat între 5 și 10 septembrie, la Munchen, în cadrul salonului auto IAA. Tot la Munchen, Opel urmează să dezvăluie noua generație a SUV-ului Crossland, precum și versiunea break a compactei Astra, numită Sports Tourer, cu propulsie electrică.  

Opel va fi singura marcă a grupului Stellantis care va fi prezentă la Munchen, în cadrul salonului, ea aliniindu-se celorlalte mărci germane care vor reprezenta linia de bază a expozanților. Pe lângă acestea, numeroase mărci chinezești sunt așteptate să fie prezente cu standuri proprii.

viewscnt
Afla mai multe despre
opel experimental
opel concept
iaa munchen