Opel a prezentat versiunea complet electrică a compactei Astra, prima generație lansată în era Stellantis, care va începe livrările în primăvara anului viitor.
Opel își continuă electrificarea gama cu ajutorul platformelor Stellantis, profitând la maximum de apartenența la grupul auto franco-italian. După Corsa și Mokka, Astra primește motorizarea complet electrică pe noua generație, lansată în urmă cu un an. Începând de acum, hatchback-ul Astra va putea fi comandat atât cu motoare pe benzină și diesel, cât și PHEV și complet electric, inclusiv în versiunea de caroserie wagon.
11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
Ca și replicile sale de la Peugeot și Citroen, Opel Astra beneficiază de platforma EMP2, dezvoltată de Stellantis și care permite fabricarea modelelor multi-energie. Versiunea electrică va fi echipată cu o baterie de 54 kWh, din noua generație, care asigură o autonomie de 416 kilometri. Motorul electric are o putere de 115 kW, echivalent a 156 CP, cu un consum WLTP de 14,9 kWh/100 km și o valoare și mai bună, 12,7 kWh/100 km, declarată de producător. Astra electric dispune de un charger de mare putere, care permite încărcarea la stații DC cu până la 100 kW, ceea ce poate asigura o încărcare în 30 de minute de la 20 la 80%. Chargerul standard al mașinii este cel trifazic, de 11 kW.
Opel Astra electric va fi produs în Germania, în aceeași uzină din Russelsheim în care sunt fabricate și versiunile cu combustie.
Modelul Opel Astra a înregistrat un declin puternic al vânzărilor în acest an, potrivit datelor Jato, volumul său înmatriculat în Europa, în primele 10 luni, fiind de 25.500 unități, cu 48% mai puține decât în 2021. În octombrie, vânzările Astra au scăzut cu 56% față de luna similară din 2021, la 1.790. Unul dintre motive este și absența unei motorizări electrice, în fața rivalilor germani sau francezi. Pentru comparație, modelul Corsa, care are de mai mult de un an o propulsie electrică, s-a vândut în 2021 de cinci ori mai bine decât Astra (139.000 de unități). Celălalt model electrică al mărcii, Mokka, are un volum înmatriculat de 80.400 unități.