FOTO Renault a prezentat un nou concept-car - H1st Vision

FOTO Renault a prezentat un nou concept-car  - H1st Vision
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 15 iun 2023

Renault a prezentat un nou concept-car, primul realizat împreună cu partenerii din cadrul Software Republique, un vehicul prin care constructorul și-a propus să creeze „un ecosistem de mobilitate”.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Renault H1st Vision nu este un concept-car obișnuit, pentru că nu pune accentul pe designul său, ci pe întreg ansamblul de software pe care îl propune. Francezii spun că este un concept colaborativ, pentru că la el au lucrat toate cele șase mari companii care fac parte din Software Republique, o organizație în cadrul căreia se nasc proiecte noi, inovative.

FOTO Porsche Mission X, un concept-car pentru cea mai rapidă mașină de circuit legală CITEȘTE ȘI FOTO Porsche Mission X, un concept-car pentru cea mai rapidă mașină de circuit legală

Este vorba despre Atos, Dassault Systemes, Orange, Renault, STMicroelectronics și Thales, majoritatea fiind formată din companii de soft. Scopul studiului Renault H1st Vision este „ilustrarea viziunilor centrate pe om despre mobilitatea viitorului” și, chiar dacă această exprimare este destul de abstractă, ea sugerează totalitatea sistemelor și tehnologiilor care creează un univers complet pentru cei care vor folosi vehiculul. Inteționează să reunească sisteme independente în prezent (infrastructură, energie, servicii publice, utilizatori, comunicații), care sunt centrate pe interacțiunea cu oamenii.

FOTO Renault a prezentat un nou concept-car - H1st Vision

H1st Vision, cu o denumire care vine de la H (Human) și 1st (primul), propune mai multe caracteristici de care să dispună utilizatorii mașinii, între care controlul accesului biometric, o experiență sonoră unică, autonomie și încărcare optimizate, monitorizarea sănătății șoferului și a stării vehiculului, alerte predictive pentru protecția pasagerilor și a celor de pe șosea.

FOTO Toyota vine din spate cu o nouă strategie electrică: primul pas - 1.000 de km autonomie, al doilea - 1,7 milioane de mașini electrice. Acțiunile au crescut CITEȘTE ȘI FOTO Toyota vine din spate cu o nouă strategie electrică: primul pas - 1.000 de km autonomie, al doilea - 1,7 milioane de mașini electrice. Acțiunile au crescut

„Conceptul H1 st vision este un obiect conectat, fizic și virtual, care demonstrează atât o metodă robustă de colaborare între parteneri, cât și modul în care tehnologiile Dassault Systèmes, Orange, ST Microelectronics, Renault Group și Thales se completează reciproc pentru a construi mobilitatea viitorul”, a declarat Eric Feunteun, Chief Operating Officer, Software République.

Vehiculul a fost prezentat în cadrul expoziției Viva Technology 2023, având ca suport fizic un alt concept-car prezentat de Renault, Scenic Vision, care urmează să devină model de serie peste aproximativ un an. 

FOTO Renault a prezentat un nou concept-car - H1st Vision

viewscnt
Afla mai multe despre
renault concept
renault h1 vision