FOTO SPION în România, cu viitorul SUV-coupe Arkana. Acesta poate fi lansat în Europa sub marca Dacia

FOTO SPION în România, cu viitorul SUV-coupe Arkana. Acesta poate fi lansat în Europa sub marca Dacia
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 10 mai 2019

Noi fotografii spion cu viitorul model Arkana au apărut pe internet, acestea fiind realizate în România, cu numere de probă utilizate în mod curent de Dacia, pentru vehiculele pe care le testează. Deși designul de sub camuflaj este fără îndoială cel al modelului Renault Arkana, nu excludem varianta unei versiuni Dacia a acestui model, numit la momentul lansării Super Duster.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Renault Arkana a fost prezentat anul trecut sub forma unui prototip, versiunea de serie urmând să fie lansată în cursul acestui an. Între timp, marca Samsung Motor, care aparține Renault Group, și-a prezentat și ea propria versiune, XM3, ce va fi produsă și vândută în Coreea de Sud. Cu toate acestea, nu se știe nimic despre viitorul acestui model în Europa, unde cei de la Renault au spus, anul trecut, că, dacă va veni, va fi sub brandul Dacia. La momentul lansării, Renault Arkana a fost descris de Laurens Van den Acker, șeful de design al Renault Group, cel care s-a ocupat direct de noul model, ca un „coupe-crossover distinctiv, realizând un echilibru între eleganța unui sedan și statura puternică a unui SUV”.

Brâncuși CITEȘTE ȘI Brâncuși

Renault a anunțat că Arkana va fi produs și marketat în diferite țări ale lumii, începând cu Rusia, în 2019, unde va fi și fabricat pentru început. Ulterior, Arkana va fi produs și vândut în Asia și alte regiuni, „cu același unic design, dar adaptat de asemenea la așteptările clienților locali”. Această ultimă precizare face referire la modificarea platformei, care, în Asia, nu va mai fi cea a lui Duster, ci cea a viitorului Clio, CMF-B.

Tesla Model 3 spulberă Audi A4, BMW Serie 3 și Mercedes-Benz C Class CITEȘTE ȘI Tesla Model 3 spulberă Audi A4, BMW Serie 3 și Mercedes-Benz C Class

Renault Group susține că noul model Arkana și versiunile sale globale vor juca un rol-cheie în planurile companiei de creștere a volumelor vândute, în 2022, până la 5 milioane de unități.

Renault Arkana va fi mult mai scump decât Dacia Duster, iar reprezentanții Renault se tem că, în Europa, ar putea afecta vânzările Kadjar, actualul model compact al Renault. Decizia de a produce o versiune Arkana pentru Europa sub marca Dacia ar aduce creșteri importante pentru marca românească. În prezent, uzina din Mioveni, Argeș, se află în plin proces de mărire a capacității de producție, unul dintre modelele care s-ar putea fabrica aici fiind exact acest al doilea SUV al mărcii.

FOTO SPION în România, cu viitorul SUV-coupe Arkana. Acesta poate fi lansat în Europa sub marca Dacia

FOTO SPION în România, cu viitorul SUV-coupe Arkana. Acesta poate fi lansat în Europa sub marca Dacia

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia duster arkana
renault arkana
dacia suv coupe
samsung xm3
platforma cmf b