FOTO Ultimul VW Passat din Europa se pregătește de lansare, doar în versiune Variant

FOTO Ultimul VW Passat din Europa se pregătește de lansare, doar în versiune Variant
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 14 iul 2023

Volkswagen pregătește lansarea pe piață, în cursul lui 2024, a celei de-a noua generații Passat, una care are un rol ingrat, acela de a marca dispariția acestui model din gama constructorului german. Premiera mondială va avea loc însă peste doar o lună.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

VW Passat Variant este singura versiune de caroserie pe care marca o va mai lansa în acest an, pe piața din Europa, și este foarte posibil ca modelul să dispară treptat și de pe celelalte piețe internaționale. VW a ales să nu mai producă versiunea sedan, aceasta fiind înlocuită de noul model electric ID.7, astfel că proiectul lui Passat Variant a fost transferat celor de la Skoda, care l-au dezvoltat în paralel cu noua Skoda Superb și le va produce pe amândouă în uzina din Slovacia.

În acest moment, Passat Variant se află în plină campanie de testare înaintea lansării, primele imagini fiind deja distribuite pe canalele oficiale, alături de câteva detalii inițiale.

În primul rând atât Passat, cât și Superb vor beneficia de platforma îmbunătățită, MQB evo, care vine cu noi motoare PHEV, cu autonomie de până la 100 km.

Printre noutățile aduse de această generație se numără habitaclul echipat cu un afișaj complet nou și suspensia care beneficiază de sistemul adaptiv de control al șasiului. De asemenea, cei de la VW spun că mașina are o lungime și un ampatament mărite, pentru a oferi mai mult confort. Confortul este susținut și de noul concept de scaune, cu reglare până la 14 direcții și funcții de masaj și climatizare separată.

La interior, noul display standard de infotainment măsoară 32 cm (12,9 inchi). Opțional, un ecran de 15 inchi va fi disponibil clienților. Tot opțional va fi oferit și un nou head-up display, cu proiectare pe parbriz. Toate cifrele privind capacitățile au crescut (+14 cm la lungime, +5 cm la picioare, +40 litri la portbagaj), astfel că mașina v fi promovată intens pentru aceste detalii.

Întreg comportamentul vehiculului va fi coordonat de Vehicle Dynamics Manager, similar cu cel de pe GTI, care va controla diferențialele electronice și funcționarea amortizoarelor, astfel încât mașina să fie mai stabilă, mai agilă și mai precisă.

Tot o noutate sunt și farurile LED IQ.LIGHT, care au o fază lungă mai performantă, cu o rază de acțiune de circa 500 de metri.

Un nou val de demiteri și numiri în top managementul VW Group CITEȘTE ȘI Un nou val de demiteri și numiri în top managementul VW Group

La capitolul motorizări, VW anunță toată gama de propulsoare, TDI, TSI eTSI și eHybrid, astfel că fabii fiecărui tip de motor vor avea la dispoziție în continuare motoarele cunoscute deja.

În privința designului, parțial camuflat în imaginile publicate, acesta pare să păstreze stilul tradițional al acestui model, cu faruri care pare că încearcă să facă o legătură între vechile contururi și cele de pe seria electrică, totul încadrat în proporțiile tipice ale lui Passat.

Volkswagen spune că premiera mondială a noii generații Passat va avea loc la sfârșitul lui august, dar modelul va fi disponibil pentru comenzi doar în primul trimestru al anului viitor.

FOTO Ultimul VW Passat din Europa se pregătește de lansare, doar în versiune Variant

FOTO Ultimul VW Passat din Europa se pregătește de lansare, doar în versiune Variant

viewscnt
Afla mai multe despre
vw passat variant
noul passat
fotografii passat