FOTO&VIDEO Kia intră pe piața mașinilor electrice ieftine

FOTO&VIDEO Kia intră pe piața mașinilor electrice ieftine
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 mai 2024

Anul trecut, Kia a prezentat două noi concepte de automobile electrice, EV3 și EV4, două modele de dimensiuni mici, unul în clasa B, celălalt pentru segmentul compact. Primul dintre ele este prezentat acum, ceea ce ar însemna că segmentul va deveni tot mai competitiv.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Noul KIA EV3 va fi introdus mai întâi în Coreea de Sud din iulie 2024. Va urma lansarea europeană în a doua jumătate a anului curent.

FOTO Umbrărescu a adus peste 110 muncitori și 116 utilaje la autostrada cu tuneluri pentru urși CITEȘTE ȘI FOTO Umbrărescu a adus peste 110 muncitori și 116 utilaje la autostrada cu tuneluri pentru urși

Prețul de start va fi competitiv, sub 35.000 de dolari, conform autoblog.md.

FOTO Începe modernizarea DN73, între Brașov și Fundata. Constructorul și-a adus deja primele utilaje CITEȘTE ȘI FOTO Începe modernizarea DN73, între Brașov și Fundata. Constructorul și-a adus deja primele utilaje

Kia a prezentat la sfârșitul anului 2023 cele două concepte, EV3 și EV4, într-un eveniment public dedicat planurile de electrificare. Primele informații vorbesc despre un crosoover subcompact și despre un sedan, cu dimensiuni de asemenea în zona compactă. Chiar dacă nu a oferit detalii tehnice ale acestora, informațiile privind noul model EV5, care s-a lansat deja în China, ar putea fi apropiate de ce vor folosi cele două modele, care vor fi vândute în Europa și SUA. EV5 va avea două baterii, de 58 kWh, cu 530 km autonomie, și de 81 kWh, cu 650 km autonomie, cu motor de 217 CP, dar și o versiune de top cu 305 CP și tracțiune integrală.

Probabil că nu tot ce regăsim pe EV5 va fi preluat pe modelele mai mici, dar Kia ne-a obișnuit deja să ne surprindă cu specificați peste nivelul propus de competiție, în segmente similare. EV5 va fi introdus anul acesta pe piața europeană, după lansările din China și Coreea de Sud, iar EV3 ar urma să apară în premieră în fața clienților la sfârșitul anului, cu o posibilă lansare comercială anul viitor.

Dacă prețul lui EV3 va reuși să rămână la nivelul anunțat inițial, sub 30.000 de euro, atunci el va intra în competiție directă cu noile modele Renault 5 și Citroen e-C3, care au prețuri în intervalul 24.000 – 29.000 de euro, în funcție de baterie și echipamente și se vor bate și cu viitorul VW ID.2, care ar trebui să fie lansat peste aproape doi ani.

Mașinile electrice vor fi mai ieftine decât mașinile cu benzină mai repede decât ne așteptam. \ CITEȘTE ȘI Mașinile electrice vor fi mai ieftine decât mașinile cu benzină mai repede decât ne așteptam. "Va fi o surpriză!"

În prezent, în Europa Kia vinde cele două modele lansate în urmă cu 3-4 ani, Kia Niro EV și Kia Soul EV, precum și EV6, un automobil din noua generație, care împarte aceeași platformă cu Hyundai Ioniq 5. În SUA, coreenii au lansat și EV9, au automobil de clasă superioară, cu 7 locuri, care se bucură de un succes important pe un segment exclusivist.

Designul viitorului EV3 ar trebui să fie apropiat de cel al conceptului prezentat în 2023, el având o mulțime de asemănări cu primul model Volvo din seria EX, prezentat anul trecut și lansat anul acesta pe piață. Volvo EX30 are însă un preț ceva mai mare decât promite Kia EV3, respectiv 38.500 euro pe versiunea de intrare în gamă. Mașina este însă mai mare, pentru că are o lungime de 4,23 metri și concurează direct cu VW ID.3. care are un preț de pornire de aproape 40.000 de euro, la o baterie de 58 kWh și 435 km autonomie.

FOTO&VIDEO Kia intră pe piața mașinilor electrice ieftine

FOTO&VIDEO Kia intră pe piața mașinilor electrice ieftine

FOTO&VIDEO Kia intră pe piața mașinilor electrice ieftine
viewscnt
Afla mai multe despre
kia ev3
kia electric
masini electrice ieftine