FOTO Volvo a inaugurat prima fabrică proprie în SUA, investiție de 1,1 miliarde dolari

FOTO Volvo a inaugurat prima fabrică proprie în SUA, investiție de 1,1 miliarde dolari
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 21 iun 2018

Volvo a inaugurat oficial prima uzină din SUA și una dintre cele mai moderne fabrici de automobile din lume, în Charleston, Carolina de Sud, unde va începe producția noului S60.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Constructorul suedez de automobile Volvo Cars, deținut în prezent de concernul chinez Geely, a inaugurat prima sa uzină din SUA, în Charleston, Carolina de Sud, ajungând astfel să construiască vehicule pe trei continente, pe cele mai importante piețe ale lumii, respectiv Europa, Asia și America.

Investiția de circa 1,1 miliarde dolari, începută în 2015, urmează strategia companiei, intitulată „Build where you sell”, în cadrul căreia au mai fost dezvoltate facilități de producție în China (trei fabrici de mașini și una de motoare), în India și Malaezia, după cele două uzine de autovehicule din Europa și una de motoare.

Fabrica din SUA va produce pentru început modelul Volvo S60, un automobil de clasă medie, dezvoltat și construit pe platforma modulară a companiei, SPA (Scalable Product Architecture), a cărui producție va debuta în toamna acestui an. În prezent, actualul S60 este fabricat în Belgia, însă uzina europeană va fi convertită pentru a produce un model nou. Peste trei ani, este prevăzută intrarea în producție, în Charleston, și a noii generații a SUV-ului XC90. Mașinile construite aici vor fi destinate pieței americane, dar și pentru alte piețe internaționale.

FOTO Volvo a inaugurat prima fabrică proprie în SUA, investiție de 1,1 miliarde dolari

„Uzina din Charleston face din SUA a treia noastră piață de origine”, a declarat Hakan Samuelsson, președinte și CEO Volvo Cars. „Segmentul sedanurilor și abilitatea demonstrată a platformei SPA de a crește profitabilitatea oferă o creștere semnificativă a oportunităților pentru Volvo Cars în SUA și global”.

Noua uzină din SUA va genera aproximativ 4.000 de locuri de muncă în perioada următoare, din care primii 1.500 vor fi angajați până la sfârșitul anului. Complexul se află pe un teren de aproximativ 650 hectare, are o suprafață utilă de 210.000 metri pătrați și va include o clădire de birouri de 300 de persoane, din departamentele de R&D, achiziții, calitate și vânzări. Capacitatea maximă a uzinei va fi de 150.000 de mașini pe an.

Hyundai și Kia își dezvoltă sedii regionale cu putere de decizie, pentru a reacționa mai rapid la piețele locale din Europa și America de Nord CITEȘTE ȘI Hyundai și Kia își dezvoltă sedii regionale cu putere de decizie, pentru a reacționa mai rapid la piețele locale din Europa și America de Nord

„Deschiderea primei noastre fabrici americane este o foarte mare afacere”, a spus Anders Gustfsson, președinte și CEO Volvo Cars SUA. „Bsuinessul nostru din SUA se dezvoltă bine, mașinile noastre au câștigat premii prestigioase, iar noua facilitate din Carolina de Sud va fi un un bun de valoare atțt pentru Volvo Cars cât și pentru cumunitate”.

Volvo Cars a înregistrat un volum de vânzări de 571.577 de unități la nivel global, având un target de 600.000 de de autovehicule pentru 2018, un record istoric pentru marca suedeză. Veniturile s-au ridicat în 2017 la 14,1 miliarde coroane suedeze, cu 26% mai multe decât în anul anterior.

 

FOTO Volvo a inaugurat prima fabrică proprie în SUA, investiție de 1,1 miliarde dolari

FOTO Volvo a inaugurat prima fabrică proprie în SUA, investiție de 1,1 miliarde dolari

viewscnt
Afla mai multe despre
volvo
sua
s60
fabrica volvo