Fotografiile cu “noul Duster” sunt doar simulări pe calculator. A doua generație a SUV-ului va fi înrudită cu Renault Kaptur din Rusia

Fotografiile cu “noul Duster” sunt doar simulări pe calculator. A doua generație a SUV-ului va fi înrudită cu Renault Kaptur din Rusia
scris 18 apr 2017

A doua generație Dacia Duster va fi lansată în toamna acestui an, la Frankfurt, iar acest lucru generează un interes sporit din partea românilor, dar și din partea celor care vor să beneficieze de pe urma celebrității modelului construit la Mioveni.

Câteva imagini cu “viitorul” Duster ce va sosi pe piață în luna septembrie sunt de fapt simulări pe calculator efectuate de un cunoscut pasionat de automobile, Christian Schulte. Imaginile create de acesta au la bază informațiile apărute în ultima vreme despre noua generație a SUV-ului românesc, dar sunt numai rezultatul talentului său artistic și nu au nicio legătură cu ceea ce va fi Dacia Duster.

Ce se știe în mod cert despre Dacia Duster, în acest moment, sunt câteva lucruri. Carlos Ghosn a confirmat atât lansarea din acest an, cât și locul, salonul auto IAA din Frankfurt.

Mai mult, modelul va fi disponibil pe piață doar în 2018. Acestea sunt singurele informații oficiale. Dar mai există câteva detalii care circulă pe piață neoficial. Este sigur că modelul va utiliza aceeași platformă a actualei generații, dar upgradată, pentru a ține pasul cu noile tehnologii, noile reglementări de siguranță și pretențiile tot mai ridicate ale clienților.

Renault nu a construit o nouă platformă pentru familia Dacia și este exclus ca Duster să o utilizeze pe cea de pe Kadjar/Qashqai, din cauza costurilor. Platforma Duster a fost deja îmbunătățită pentru modelul Kaptur, din Rusia. Deși puțină lume i-a acordat atenția cuvenită, Renault Kaptur (nu Captur) are doar forma modelului franțuzesc pe care îl copiază, cu detaliile de design ale acestuia, dar are alte trăsături tehnice. În primul rând este mai mare, iar acest lucru se datorează chiar platformei Duster, modificate, cea care se va regăsi și sub hainele viitoarei generații a SUV-ului românesc. De asemenea, cunoscute fiind motoarele existente în portofoliul grupului Renault, este la fel de clar că noul Duster nu va aduce surprize sub capotă.

Schimbarea cea mai probabilă va fi dispariția propulsorului entry de 1.6 litri, care nu se mai regăsește pe modelele noi ale mărcii. Acesta ar putea fi înlocuit de TCe 90, care, împreună cu cel de 1.2 litri, TCe125 (sau în varianta mai puternică, TCe 130) vor asigura oferta pe benzină, în timp ce dieselurile vor rămâne cunoscutele 1.5 dCi, de 90 și 110 CP.

Fotografiile cu “noul Duster” sunt doar simulări pe calculator. A doua generație a SUV-ului va fi înrudită cu Renault Kaptur din Rusia

O noutate despre care s-a scris deja ar putea fi lansarea unei versiuni cu ampatament lung și cu 7 locuri. Cea mai probabilă variantă ar fi construirea acestei versiuni pe platforma alungită pe care a fost construit Lodgy, care poate fi oferit cu 7 locuri. Acesta are o lungime de aproximativ 4,50 metri, cu 20 de centimetri în plus față de Duster, grație unui ampatament de 2,81 metri, față de 2,67 metri cât are Duster. De altfel, această platformă lungă este folosită și de pick-upul Duster Oroch, în Brazilia, care ajunge la o lungime de 4,70 metri. Există totuși și posibilitatea, redusă ce-i drept, de a utiliza pe versiunea Grand Duster  platforma CMF/C, a lui Kadjar, grație prețurilor mai mari cu care ar putea fi vândută această versiune.

Nu în ultimul rând, s-au făcut speculații pe marginea prețurilor viitorului Duster. Este sigur, aproape de 100%, că nivelul entry va fi mai scump decât actuala generație. Cererea foarte mare justifică un preț mărit, iar în România ne putem aștepta să crească cu cel puțin 1000 de euro. Prețul mai mare va trebui să acopere și noile tehnologii prezente sub capotă.

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia
duster