Frânare de urgență automată, obligatorie pentru mașinile noi, de anul viitor

Frânare de urgență automată, obligatorie pentru mașinile noi, de anul viitor
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 14 feb 2019

Numărul de accidente ar putea să scadă semnificativ începând de anul viitor, dacă prevederile proiectului votat de ONU vor intra în vigoare în Europa. Acestea prevăd obligativitatea constructorilor de a echipa mașinile noi cu sistem de frânare automat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Națiunile Unite au dus la bun sfâșit proiectul care prevede armonizarea legislației pentru țările membre în privința sistemului de frânare de urgență automat pentru mașini. Acest sistem detectează pietonii și alte obstacole și acționează frâna, după ce emite o alertă pentru șofer. Sistemul funcționează în regim urban, la viteze de sub 60 km/h, pentru a nu pune în pericol traficul și pasagerii în timpul frânării. Proiectul se află în lucru de mai mult timp la ONU, fiind susținut de Uniunea Europeană și de Japonia, astfel că în Europa legislația ar putea fi implementată încă din 2020.

FOTO Poze-spion cu Dacia Sandero. Când și unde va fi lansată CITEȘTE ȘI FOTO Poze-spion cu Dacia Sandero. Când și unde va fi lansată

Mașinile vechi nu vor avea obligația să fie echipate cu acest sistem, dar dacă cele aproximativ 15 milioane de vehicule noi vor avea acest echipament, numărul de accidente rutiere ar putea să scadă masiv. Reprezentantul ONU în Europa, Jean Rodriguez a spus că sunt 9.500 de decese anual în UE, produse în accidente urbane, iar dintre acestea 40% sunt ale pietonilor loviți de mașini.

Potrivit lui Rodriguez, SUA, China și India, țări care au o producție însemnată de vehicule, nu sunt semnatare ale acordului care prevede obligativitatea implementării în legislația națională a reglementărilor rutiere introduse de ONU.

viewscnt
Afla mai multe despre
franare de urgenta
aeb
emergency brake
onu
ue
legislatie rutiera