Franța a anunțat 8 miliarde de euro pentru relansarea industriei auto. Program Rabla cu subvenții de 2.000 de euro pentru hibride și 7.000 de euro pentru electrice

Franța a anunțat 8 miliarde de euro pentru relansarea industriei auto. Program Rabla cu subvenții de 2.000 de euro pentru hibride și 7.000 de euro pentru electrice
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 26 mai 2020

Președintele Emmanuel Macron a anunțat valoarea ajutorului pe care îl va acorda Franța industriei auto din această țară: 8 miliarde de euro, bani care se adaugă împrumuturilor de 5 miliarde pe care le va acorda companiilor.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Președintele Franței  a anunțat că va cheltui 8 miliarde de euro pentru subvenționarea achiziției de automobile și pentru dezvoltarea de tehnologii inovative, în special autovehicule electrice.

„Țara noastră nu va fi la fel fără marile sale mărci, Renault, Peugeot, Citroen”, a declarat Macron, care a subliniat că vrea ca Franța să fie lider al producției de vehicule ecologice.

Franța mai are în discuții, separat de această sumă, un credit de 5 miliarde euro pentru Renault, la care se mai adaugă cheltuielile cu plata salariilor angajaților din industria auto care au fost în șomaj tehnic.

FOTO Cel mai mare update de software de la BMW este disponibil pentru clienții din România. Lista actualizărilor introduse pe modele CITEȘTE ȘI FOTO Cel mai mare update de software de la BMW este disponibil pentru clienții din România. Lista actualizărilor introduse pe modele

Emmanuel Macron s-a întâlnit astăzi cu reprezentanții companiilor auto, inclusiv cei de componente, pentru a discuta măsurile pe care guvernul le poate lua și în același timp măsurile pe care companiile trebuie să le ia, în special Renault, pentru a-și restructura activitatea.

PSA Group a anunțat deja că "salută măsurile anunțate de guvern", referindus-e la trei dintre soluțiile anunțate de Macron: 2.000 de euro subvenție pentru mașini hibride cu benzină, 7.000 de euro pentru vehicule electrice (persoane fizice) și 5.000 de euro pentru companii. Guvernul va finanța, de asemenea, dezvoltarea stațiilor ed încărcare.

Renault va anunța mâine, în cadrul unei conferințe, măsurile de restructurare pe care și le va asuma și le va propune adunării generale a acționarilor pentru aprobare. Compania intenționează să reducă cu 2 miliarde cheltuielile, ceea ce ar putea duce la închideri de fabrici și la concedieri.

PSA Group are o situație financiară mult mai bună în această criză, invers decât se întâmpla în 2008 - 2009.

Vânzările de autovehicule din Franța au înregistrat un declin de 90% în aprilie și nu dau semne că-și revin la fel de rapid cum au căzut.

viewscnt
Afla mai multe despre
ajutor franta industria auto