Gabriela Firea a semnat contractul pentru realizarea parcării de tip park&ride de la intersecția Pantelimon-Vergului

Gabriela Firea a semnat contractul pentru realizarea parcării de tip park&ride de la intersecția Pantelimon-Vergului
scris 7 aug 2019

Primarul General, Gabriela Firea, a semnat, marți, contractul de realizare a parcării de la intersecția Pantelimon-Vergului, obiectiv de investiții estimat la 21 de milioane de euro. Vor fi create 500 de locuri de parcare, durata de execuție fiind de 12 luni.

”După aproape 7 ani de când trebuia construită această parcare de tip park&ride, am făcut, împreună cu specialiștii Primăriei Capitalei și ai constructorului, toate demersurile astfel încât acest proiect, atât de important pentru descongestionarea traficului în București, să fie deblocat! Am semnat contractul de execuție, au fost obținute toate avizele, inclusiv autorizația de construire și s-a emis ordinul de începere a lucrărilor. Durata de execuție a parcării, care va avea o capacitate de cca 500 de locuri, este de 12 luni, iar valoarea investiției este de aproximativ 21 de milioane de euro. În ceea ce privește costurile de realizare a acestui proiect, ne bazăm, conform legii, pe un ritm firesc al încasărilor de la Ministerul de Finanțe. Reamintesc încă o dată că Primăria Capitalei nu încasează taxe și impozite, bugetul Primăriei Generale fiind alimentat peste 90% din impozitul pe venit”, a declarat primarul general Gabriela Firea, citată într-un comunicat de presă.

Wizz Air lansează o nouă rută spre România CITEȘTE ȘI Wizz Air lansează o nouă rută spre România

Firea a explicat că "parcările de acest tip contribuie în mod eficient la fluidizarea traficului, întrucât le oferă nerezidenților care vin în București zilnic, la muncă sau la studii, o alternativă avantajoasă la tranzitarea orașului cu autoturismul propriu, respectiv posibilitatea să parcheze în spații special amenajate de unde au acces direct la transportul în comun”, scrie News.ro.

”Totodată, facilitățile de tip park&rîde contribuie și la degajarea parcărilor din zona centrală, unde cerință este foarte mare", a mai spus Firea.

Parcarea de la intersecția Pantelimon-Vergului va fi realizată de Asocierea ”Tehnologică Radion, TIAB și VIA Proiect”.

viewscnt
Afla mai multe despre
gabriela firea
parcare