Dacia va prezenta un nou model în ediție limitată la salonul auto de la Geneva

Dacia va prezenta un nou model în ediție limitată la salonul auto de la Geneva
scris 15 feb 2016

După ce anul trecut a prezentat un model aniversar pentru a marca 10 ani de la relansarea mărcii, Dacia aduce, la ediția din acest an a salonului auto de la Geneva, un nou model în ediție limitată, precum și cutia de viteze pilotată Easy-R, lansată toamna trecută, a anunțat luni grupul francez Renault, proprietarul constructorului român.

Alături de noul model Dacia în serie limitată, Renault va lansa, în premieră mondială, două modele din clasa C și o ediție high-end a vehiculului electric ZOE, denumită ZOE Swiss Edition.

Prezentarea oficială a modelelor va avea loc pe 1 martie la standurile Renault și Dacia, în cadrul unui eveniment rezervat presei. Accesul publicului la cea de a 86-a ediție a Salonului Auto de la Geneva va fi permis între 3 și 13 martie.

Angajații de la Automobile Dacia vor avea salarii brute mai mari cu 5% CITEȘTE ȘI Angajații de la Automobile Dacia vor avea salarii brute mai mari cu 5%

Anunțată încă din septembrie 2015, cutia de viteze robotizată Easy-R va fi disponibilă, începând cu acest trimestru, pe modelele Logan, Logan MCV, Sandero și Sandero Stepway echipate cu motor TCe 90 pe motorină.

Easy-R dispune de doua moduri de funcționare, Drive și Manual. În modul Drive, schimbarea treptelor de viteză se face de către calculator, în funcție de condițiile de rulare, în timp ce în modul Manual treptele de viteză sunt schimbate de către șofer.

Grupul francez Renault a preluat compania Automobile Dacia în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piața auto low-cost din Europa. Vânzările totale sub marca Dacia au crescut cu 7,7% anul trecut, la un număr record de 550.920 unități, din care peste 93% pe piețele din afara României, unde livrările s-au majorat cu 6%.

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia
geneva
salon auto
renault
editie limitata