GALERIE FOTO Sute de taximetriști au protestat la București. Șoferii doresc să poată folosi mașini mai vechi și limitarea numărului de „Bolt-uri”

GALERIE FOTO Sute de taximetriști au protestat la București. Șoferii doresc să poată folosi mașini mai vechi și limitarea numărului de „Bolt-uri” Galerie foto

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Profit.ro
Profit.ro
scris 28 feb 2024

Câteva sute de taximetriști au protestat miercuri în Piața Constituției și Piața Victoriei pentru modificarea legislației privind transportul în regim de taxi și transportul alternativ.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Președintele Asociației Pentru Drepturile Taximetriștilor Independenți, Radu Viorel, a declarat că taximetriștii vor rămâne în stradă pe termen nelimitat, dacă nu vor fi efectuate modificările legislative. Ei doresc limitarea numărului celor care oferă servicii de transport alternativ – care sunt, potrivit lui, Viorel, „câtă frunză și iarbă” -, dar și să poată folosi mașini mai vechi, arată Digi 24.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

MAI MULTE IMAGINI ÎN GALERIA FOTO (Sursa foto Inquam Photos / Octav Ganea)

„Vom solicita creșterea vechimii autoturismelor taxi, de la 10 la 15 ani, deoarece operatorii de transport nu-și mai pot cumpăra alte mașini noi, venind după o criză economică. Dacă nu vor fi făcute modificările legislative, nu avem altă variantă decât să rămânem în stradă pe termen nelimitat”, a spus Viorel, înainte de discuțiile de la Guvern.

Șeful Renault: Producătorii auto și furnizorii de energie din Europa trebuie să colaboreze mai mult pentru a ajunge China în domeniul vehiculelor electrice CITEȘTE ȘI Șeful Renault: Producătorii auto și furnizorii de energie din Europa trebuie să colaboreze mai mult pentru a ajunge China în domeniul vehiculelor electrice

Reprezentantul taximetriștilor a mai spus că mediul politic „nu a ținut cont de faptul că există o lege privind transportul de persoane, transportul public și a dat o lege paralelă care face același lucru, dar cu condiții mult mai relaxate și mult mai libere decât la taxi”.

viewscnt
Afla mai multe despre
taxi
protest