Germania avertizează șoferii automobilelor Tesla că folosirea pilotului automat necesită atenție permanentă

Germania avertizează șoferii automobilelor Tesla că folosirea pilotului automat necesită atenție permanentă
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 oct 2016

Germania a avertizat proprietarii automobilelor electrice Tesla că utilizarea funcției de pilot automat necesită atenția lor permanentă, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Autoritatea Federală pentru Automobile a trimis o scrisoare proprietarilor de modele Tesla în care arată că funcția Autopilot este doar un sistem de asistență pentru șoferi, automobilele respective neavând un grad înalt de automatizare care să permită folosirea fără atenția constantă a acestora, scrie News.ro.

Potrivit legislației germane, un șofer trebuie să fie atent și să controleze permanent un vehicul care folosește sistemul Autopilot, potrivit scrisorii.

Sistemul Autopilot introdus de Tesla în octombrie anul trecut ajută șoferii să conducă și să păstreze banda de circulație, dar nu îi înlocuiește.

Una din zece mașini second-hand importate în România din UE are daune majore CITEȘTE ȘI Una din zece mașini second-hand importate în România din UE are daune majore

Tesla susține că a explicat întotdeauna clar că Autopilot este un sistem de asistență pentru șoferi care necesită atenția permanentă a acestora.

Subiectul a ajuns în centrul atenției după ce un șofer al unui automobil Tesla Model S a murit în timp ce folosea sistemul de pilot automat, în urma coliziunii cu un camion în Florida, în luna mai.

Ministerul german al Transporturilor studiază funcția Autopilot a automobilului Tesla Model S, iar un raport intern obținut de revista Der Spiegel a numit-o ”un risc considerabil în trafic”.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla