Germania bate toate recordurile: 30.000 de electrice înmatriculate în octombrie. Renault Zoe, lider, Tesla Model 3 abia pe 6, Dacia Spring, la coada clasamentului

Germania bate toate recordurile: 30.000 de electrice înmatriculate în octombrie. Renault Zoe, lider, Tesla Model 3 abia pe 6, Dacia Spring, la coada clasamentului
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 8 nov 2021

Renault Zoe a reușit să depășească Tesla Model 3 pe piața din Germania, dovedind că încă mai are potențial, în pofida faptului că este o mașină lansată de foarte mulți ani pe piață. Modelul Spring a intrat de asemenea în clasamentul mașinilor electrice de pe cea mai mare piață auto din Europa, pe un loc îndepărtat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Automobilul Renault Zoe a fost în octombrie cel mai vândut model electric din Germania, un veritabil succes având în vedere numărul foarte mare de automobile electrice produse în acest moment, inclusiv de mărcile germane. Vedeta pieței globale de mașini electrice,  Tesla Model 3, s-a clasat abia pe locul 6, ca urmare a faptului că marca livrează mașini în salturi, pe măsură ce le produce, în China sau SUA.

Securizarea muncii de la distanță CITEȘTE ȘI Securizarea muncii de la distanță

Renault Zoe a reușit să înmatriculeze în octombrie 2.209 unități și a depășit Smart ForTwo, care a înmatriculat 2195 de unități, urmat abia pe locul al treilea de popularul deja VW ID.3, cu 2145 de unități. Din acest motiv, fiecare marcă se descurcă cum poate, pentru a face rost de piesele necesare. Pe locurile 4 și 5, în acest clasament, s-au poziționat Skoda Enyaq și BMW i3, cu 1.790 și, respectiv, 1417 unități înmatriculate. Celelalte modele populare au fost Fiat 500, VW e-Up, Hyundai Ioniq și VW ID.4.

Dacia Spring, care în Germania are o întârziere a lansării comparativ cu celelalte piețe, a ajuns în octombrie la 421 clienți germani, cifre care o poziționează pe locul 25 abia, la valori comparabile cu Nissan Leaf și Peugeot e-2008.

Cum îți aduci afacerea în online CITEȘTE ȘI Cum îți aduci afacerea în online

După 10 luni, Tesla Model 3 rămâne lider incontestabil, însă este urmărit îndeaproape de VW ID.3, care se bucură de prețuri mai bune. Micul VW e-Up este pe locul trei, toate aceste trei modele având volume de peste 22.000 de unități în total. Renault Zoe se află abia pe locul patru, urmat de Hyundai Kona, Smart ForTwo și Skoda Enyaq.

Dacia Spring are, deocamdată, un volum de 1.546 de unități înmatriculate, care se va mări cu siguranță în momentul în care livrările uzinei din China vor începe să crească.

Marca Volkswagen domină deja piața de automobile electrice din Germania, cu toate modelele sale electrice, având un total de 4.298 unități înmatriculate în octombrie și nu mai puțin de 58.708 autoturisme electrice înmatriculate în acest an, pe piața locală.

În total, în Germania s-au vândut 58 de modele complet electrice diferite, o valoare aproape incredibilă. Volumul acestor mașini s-a ridicat la 29.836 de unități în octombrie și la 263.348 de unități în primele 10 luni din 2021.

Industria auto este marcată în acest an de criza de semiconductori, producția fiind încetinită și uneori blocată din cauza lipsei componentelor electronice, acest lucru fiind vizibil în special la mașinile electrice.

viewscnt
Afla mai multe despre
masini electrice
dacia spring
dacia germania
renault zoe
tesla model 3