Gigantul american de curierat UPS, cu operațiuni și în România, se extinde în Europa

Gigantul american de curierat UPS, cu operațiuni și în România, se extinde în Europa
scris 10 ian 2017

United Parcel Service (UPS), cea mai mare companie de curierat din lume, a cumpărat Freightex, o companie de logistică din Marea Britanie, cu operațiuni la nivel european, mutare prin care grupul american urmărește consolidarea poziției pe care o deține în Europa.

Tranzacția apare după ce, în august 2015, UPS a cumpărat compania Coyote Logistics, un furnizor de servicii de intermediere în transporturi rutiere din America de Nord. UPS afirmă că operațiunile celor două companii sunt complementare.

„Marea Britanie și Europa sunt, din punct de vedere strategic, piețele de servicii logistice pentru terțe părți (3PL) de creștere pentru UPS”, afirmă Alan Gershenhorn, directorul comercial al UPS.

Intermediarul de servicii de curierat Allpacka a avut afaceri de 150.000 euro în primul an în România și estimează creștere de 150% în 2017 CITEȘTE ȘI Intermediarul de servicii de curierat Allpacka a avut afaceri de 150.000 euro în primul an în România și estimează creștere de 150% în 2017

Piața europeană 3PL, estimată la 174 miliarde de dolari, crește într-un ritm mai rapid decât cel global, ceea ce face ca investițiile pe această piață să fie atractive. UPS a anunțat, anterior, că va investi 2 miliarde de euro în operațiunile din Europa până în 2019, inclusiv pentru extinderea numărului de destinații.

În România, UPS are trei sedii operaționale, în București, Timișoara și Cluj. Potrivit datelor de la Ministerul Finanțelor, UPS România a avut, în 2015, venituri de 162,8 milioane de lei și un profit de 1,7 milioane de lei.

La nivel global, veniturile companiei americane sunt de circa 60 de miliarde de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
ups
freightex
logistica
curierat
transport
romania
marfa
europa
marea britanie
achizitie