Grecia este singura țară din UE care a reușit reducerea accidentelor rutiere mortale cu un procent mai mare de 50% în 2020. România, cea mai slabă performanță

Grecia este singura țară din UE care a reușit reducerea accidentelor rutiere mortale cu un procent mai mare de 50% în 2020. România, cea mai slabă performanță
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 feb 2023

Grecia a fost singura țară din UE care a reușit obiectivul de a reduce accidentele rutiere mortale cu un procent mai mare de 50% în 2020, comparativ cu 2010. Îmbunătățirea rețelei rutiere, consolidarea siguranței rutiere, sistemele de asistență a șoferului la mașinile moderne și creșterea nivelului de cultură a condusului au dus la scăderea numărului accidentelor rutiere mortale, arată BANKING NEWS, citată de Rador.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Potrivit datelor Asociației Producătorilor Europeni de Automobile (ACEA) în Grecia în 2020, au fost înregistrate 54 de decese din accidente de circulație la un milion de locuitori, adică au scăzut cu mai mult de jumătate (54%) față de 2010 (113 decese). Astfel, Grecia a scăpat de penultima poziție a celor mai periculoase țări pentru șoferi, clasându-se cu 8 locuri mai sus și lăsând în urmă Croația, Lituania, Polonia, Bulgaria, Letonia și România.

ULTIMA ORĂ OMV Petrom repetă: NU datorăm contribuția de solidaritate. Compania-mamă va plăti în Austria CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ OMV Petrom repetă: NU datorăm contribuția de solidaritate. Compania-mamă va plăti în Austria

La nivel european, Suedia a avut cele mai sigure drumuri în 2020, cu doar 20 de decese din accidente rutiere la un milion de locuitori, Malta și Danemarca completând primele trei poziții, cu 21 și, respectiv, 28 de decese.

Spania s-a situat pe locul al 4-lea, cu 29 de decese, urmată îndeaproape de Irlanda și Olanda cu 30 de decese la un milion de locuitori, pe locul 7 s-a situat Germania cu 33 de decese, iar pe locul al optulea Slovenia, cu 38 de decese.

La polul opus, pe ultimele trei locuri s-au aflat România, care are cea mai proastă ”performanță” din Europa, cu 85 de decese la un milion de locuitori, Letonia, cu 73 de decese și Bulgaria, cu 67 de decese la un milion de locuitori. 

viewscnt
Afla mai multe despre
accidente rutiere
grecia
romania