Grevă de avertisment la Aeroportul Sibiu; peste o sută de salariați au întrerupt lucrul

Grevă de avertisment la Aeroportul Sibiu; peste o sută de salariați au întrerupt lucrul

Sursa foto: News.ro

Profit.ro
Profit.ro
scris 18 apr 2018

Peste o sută de sindicaliști de la Aeroportul Sibiu au întrerupt lucrurl, miercuri, și au declanșat o grevă de avertisment de două ore, nemulțumiți de negocierile pe care le oartă cu conducerea pentru încheierea unui nou contract colectiv de muncă. Pe durata grevei, programată până la ora 13.30, sunt programate să sosească sau să plece șase aeronave.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Peste o sută de salariați ai Aeroportului Sibiu, care fac parte din Sindicatul Liber Independent al Aeroportului, au oprit lucrul, miercuri, și au declanșat o grevă de avertisment de două ore, scrie News.ro.

Oamenii au ieșit în fața aeroportului, având banderole albe, dar și un steag tricolor.

VIDEO O persoană a murit și alte șapte au primit îngrijiri medicale după ce motorul unui avion al Southwest Airlines s-a descompus în zbor CITEȘTE ȘI VIDEO O persoană a murit și alte șapte au primit îngrijiri medicale după ce motorul unui avion al Southwest Airlines s-a descompus în zbor

“Revendicările noastre se referă la salarii. Angajații care nu participă la grevă își vor continua activitatea, iar angajații aflați în grevă se vor abține de la orice acțiune de natură să împiedice continuarea activității de către cei care nu participă la grevă. Prin această grevă de avertisment dorim să tragem un semnal de alarmă”, spun reprezentanții sindicaliștilor din Aeroport.

Potrivit acestora, contractul colectiv de muncă din unitate a expirat în 28 februarie, iar negocierile pentru încheierea noului contract s-au împotmolit. Sindicaliștii și conducerea Regiei Autonome au convenit asura salariilor, sporurilor și primelor, dar nu și asupra momentului de când vor fi acordate acestea.

Sindicaliștii cer ca valabilitatea documentului să fie din momentul semnării, în timp ce conducerea Aeroportului dorește ca acestea să intre în vigoare din luna iulie.

La rândul lor, reprezentanții conducerii au precizat că “regia va depune toate eforturile necesare pentru a asigura desfășurarea activității aeroportuare în condiții de siguranță pe perioada desfășurării grevei de avertisment, cu un impact minimal”.

Pe durata grevei, programată până la ora 13.30, sunt programate trei sosiri și trei plecări.

viewscnt
Afla mai multe despre
aeroport sibiu
greva