Grupul Volkswagen își consolidează managementul din China și pregătește producția unei noi platforme dedicate pieței locale

Grupul Volkswagen își consolidează managementul din China și pregătește producția unei noi platforme dedicate pieței locale
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 29 ian 2024

Noi numiri au fost anunțate de Volkswagen Group în structura de management din China, pentru consolidarea activității de pe această piață. Grupul a pierdut în 2023 prima poziție în rândul celor mai vândute mărci de pe piață, în fața celor de la BYD.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Volkswagen Group a numit un nou șef un nou Chief Technology Officer pentru China, începând de la 1 aprilie. Thomas Ulbrich, care va prelua această funcție, a fost până acum membru al Consiliului de Adminstrație al mărcii VW din China, având atribuții în zona de New Mobility, care se restrânge, împreună cu cea de Dezvoltare Tehnică, pentru a da mai multă greutate activității pe întreg grupul. El îl înlocuiește pe Marcus Hafkemeyer, care încă nu a primit noi atribuții în cadrul companiei. Kai Grünitz va prelua toate aceste activități pentru marca VW în China, din poziția de director pentru dezvoltare tehnică.

FOTO Start lansat pe Autostrada Făgăraș – Sibiu: Pentru toate cele 4 tronsoane a fost emis Ordin de Începere pentru fazele de proiectare CITEȘTE ȘI FOTO Start lansat pe Autostrada Făgăraș – Sibiu: Pentru toate cele 4 tronsoane a fost emis Ordin de Începere pentru fazele de proiectare

Volkswagen Group își va urma strategia prin care dezvoltă și produce mașini dedicate pieței locale. „Strategia «În China, pentru China» a Grupului Volkswagen se referă la adaptarea sistematică la schimbările dinamice care au loc în industria auto din China. Un grad ridicat de localizare ne va permite să satisfacem dorințele clienților noștri chinezi. Aș dori să-i mulțumesc lui Marcus Hafkemeyer, al cărui angajament personal remarcabil și experiență largă în China au făcut cu adevărat să avanseze concentrarea regională a dezvoltării tehnice, de exemplu prin înființarea noului nostru centru de dezvoltare în Hefei”, a declarat Ralf Brandstätter, CEO al Volkswagen Group China și coordonator al tuturor activităților grupului în această țară, din Consiliul de Administrație al VW Group.

„Thomas Ulbrich, unul dintre experții noștri de top în dezvoltare și software, va continua acum să avanseze în localizarea și conectarea în rețea a activităților de dezvoltare ale Grupului nostru în regiune. Ulbrich are o experiență excepțională în tehnologiile viitoare importante și conexiuni excelente în companie și în regiunea Chinei. Una dintre prioritățile sale va fi, prin urmare, consolidarea colaborării cu companiile noastre mixte FAW-Volkswagen, SAIC Volkswagen și Volkswagen Anhui. Cred cu tărie că aceasta va fi o sursă importantă de impuls în transformarea noastră către mobilitatea electrică inteligentă”, a adăugat Brandstätter.

FOTO Premieră mondială pentru noul Porsche Macan CITEȘTE ȘI FOTO Premieră mondială pentru noul Porsche Macan

În noul său rol, Thomas Ulbrich va fi și CEO al Volkswagen China Technology Company (VCTC) din Hefei, în estul Chinei. Acesta este cel mai mare centru de dezvoltare al VW AG din afara Germaniei și este unitatea centrală de dezvoltare a Grupului Volkswagen China, care se concentrează în mod direct pe vehicule electrice inteligente, complet conectate.

Volkswagen China Technology Company se va ocupa de dezvoltarea unor modele specifice pentru China și va începe să lucreze la prima platformă electrică locală, care va sta la baza noilor modele marca Volkswagen în China din 2026. Divizia și-a propus să reducă timpul de lansare pe piață a noilor modele cu 20% și să folosească avantajul parteneriatelor cu SAIC, FAW, Anhiu și, cel mai recent, cu Xpeng și Gotion, ultimul în zona de baterii. Alte trei companii, Horizon Robotics (conducere autonomă), ARK (experiență utilizator) și Thundersoft (infotainment) vor fi integrați în parteneriate cu divizia de software a Volkswagen, CARIAD.

FOTO Dacia pregătește prototipul pentru Dakar. Are deja o listă impresionantă de piloți CITEȘTE ȘI FOTO Dacia pregătește prototipul pentru Dakar. Are deja o listă impresionantă de piloți

Vânzările VW din China au fost depășite în 2023, pentru prima dată, de rivalii de la BYD, care au înregistrat un avans foarte mare în ultimul an, pe piața internă. Marca VW a vândut 2,2 milioane de autoturisme în 2023, în China, în timp ce BYD a depășit 2,5 milioane unități. VW mai are o cotă de piață de 10,2%, cu 1,6 pp sub nivelul BYD.

Cel mai vândut automobil VW din China a fost anul trecut VW Lavida.

viewscnt
Afla mai multe despre
vw china
byd vanzari
cele mai vandute masini china