BYD a început producția de mașini hibride în Uzbekistan

BYD a început producția de mașini hibride în Uzbekistan
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 26 ian 2024

Șeful BYD, Wang Chufu, și președintele Uzbekistanului au marcat startul producției, de la distanță, din China, a uzinei pe care constructorul chinez a construit-o în Uzbekistan. Fabrica va produce unul dintre modelele cu propulsie plug-in hybrid ale mărcii BYD.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Uzbekistanul este una dintre țările care au reușit să atragă o investiție importantă a companiei chineze BYD, pentru producția de autovehicule. Președintele acestei țări, Shavkat Mirziyoyev, a mers până în China de unde a pornit simbolic uzina, alături de Wang Chufu. Cei doi au anunțat că BYD a vândut deja 10.000 de vehicule pe piața din Uzbekistan.

FOTO Start lansat pe Autostrada Făgăraș – Sibiu: Pentru toate cele 4 tronsoane a fost emis Ordin de Începere pentru fazele de proiectare CITEȘTE ȘI FOTO Start lansat pe Autostrada Făgăraș – Sibiu: Pentru toate cele 4 tronsoane a fost emis Ordin de Începere pentru fazele de proiectare

Sistemul prin care BYD a investit în Uzbekistan se aseamănă cu cel prin care China a reușit să atragă investiții majore, în urmă cu două decenii, din partea europenilor și americanilor, prin intermediul companiilor mixte, în care firmele de stat se asociază cu investitorii străini. În acest fel Uzavtosanoat JSC, companie de stat, este acționar cu 50% din acțiuni la fabrica BYD.

BYD are un plan ambițios de extindere, fiind semnate acorduri sau demarate investiții în mai multe regiuni, inclusiv în Europa, unde a ales Ungaria pentru prima uzină regională. În Indonezia, BYD va investi 1,3 miliarde dolari, într-o nouă fabrică, iar în Brazilia a fost confirmată o altă fabrică de automobile. Tahilanda și Mexic au fost de asemenea vehiculate pentru potențiale investiții ale BYD.

OFICIAL Pentru prima dată în istoria automobilului, cea mai vândută nouă mașină din lume a fost una electrică CITEȘTE ȘI OFICIAL Pentru prima dată în istoria automobilului, cea mai vândută nouă mașină din lume a fost una electrică

Compania Build Your Dreams (BYD) produce atât mașini hibride cu încărcare, cât și vehicule complete electrice. Anul trecut a vândut peste 3 milioane de autovehicule, din care aproximativ jumătate au fost complet electrice. În ultimul trimestrul al anului, cu peste 520.000 de mașini electrice livrate, BYD a depășit Tesla și a devenit cel mai mare producător de automobile electrice din lume.

În Europa, BYD a intrat cu trei modele complet electrice, Atto 3, Seal și Dolphin, SUV-ul Atto 3 fiind și primul care va fi fabricat în Ungaria, având astfel avantajul porducției locale, chiar în interiorul Uniunii Europene.

viewscnt
Afla mai multe despre
byd
uzbekistan
byd ungaria
byd song