Guvernul cumpără 123 de e-autobuze de la grupul spaniol CAF, cu 65 milioane euro

Guvernul cumpără 123 de e-autobuze de la grupul spaniol CAF, cu 65 milioane euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 mar 2021

Grupul spaniol CAF, prin filiala sa poloneză Solaris, va produce 123 de autobuze electrice pentru România, în baza unui contract cu o valoare de aproape 65 de milioane de euro. Firma a câștigat licitația lansată de Ministerul Lucrărilor Publice din România pentru furnizarea de e-autobuze în șapte orașe din țară.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

utobuzele produse vor fi model Urbino de 12 metri, care vor avea ca destinație de livrare orașele Iași, Sibiu, Sighetu Marmației, Suceava, Târgu Mureș și Pitești, înainte de sfârșitul anului 2022, arată Hotnews.

Miracolul digitalizării: declarațiile online nu se mai depun la etajul 2 CITEȘTE ȘI Miracolul digitalizării: declarațiile online nu se mai depun la etajul 2

Guvernul României a inclus în contract și furnizarea infrastructurii de încărcare pentru autobuze: 123 încărcătoare de 40 kilowați și 36 încărcătoare pantograf de 300 kilowați. Ca volum, piața românească a fost una dintre cele mai mari din Europa pentru autobuzele electrice.

Profit.ro a anunțat recent că Solaris Bus & Coach, producător de vehicule electrice pentru transport public, a câștigat o nouă licitație și a semnat un contract pentru a livra 9 autobuze electrice Solaris Urbino 12 în Sibiu. 

Termenul de livrare a vehiculelor este de maximum 23 de luni. 

Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online CITEȘTE ȘI Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online

Potrivit companiei, procedura de achiziție a fost organizată de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, iar valoarea contractului se ridică la circa 23,48 milioane de lei + TVA. În cadrul contractului, au mai fost achiziționate și trei stații de încărcare electrică rapidă și alte nouă stații de încărcare lentă

În prezent, peste 300 de vehicule Solaris sunt folosite în transportul în comun din orașele: Craiova, Cluj-Napoca, Pitești, Brașov, Satu Mare, Galați, Baia Mare și Oradea, vehiculele electrice și hibrid fiind preponderente. De asemenea, peste 200 vehicule ecologice urmează să fie livrate în următoarele 12 luni către diferite municipalități din România.

VIDEO & FOTO Volvo a prezentat al doilea model complet electric, C40 Recharge CITEȘTE ȘI VIDEO & FOTO Volvo a prezentat al doilea model complet electric, C40 Recharge

Profit.ro a mai relatat că Solaris, o companie poloneză formată acum 25 de ani pe structura unei reprezentanțe Neoplan, a ajuns la 300 de autobuze și troleibuze livrate în România.

Solaris Bus & Coach este unul dintre cei mai mari producători din Europa de autobuze și troleibuze. De la lansare, în anul 1996, fabrica de la Bolechowo, din apropiere de Poznan, Polonia, a produs peste 19.000 de vehicule. În prezent, compania ocupă poziția de lider mondial în segmentul de e-mobilitate pentru transportul public urban, datorită gamei sale extinse de troleibuze electrice, autobuze electrice cu acumulator și autobuze hibrid livrate.

Solaris desfășoară activități în România începând din 2006 și raportează o cifră de afaceri de aproximativ 85 milioane de euro, pentru ultimii 5 ani.

Solaris Bus & Coach are patru unități de producție, toate în Polonia. Compania a fost înființată din reprezentanța locală a mărcii Neoplan. În 2018, compania a fost cumpărată de spaniolii de la CAF.

viewscnt
Afla mai multe despre
solaris
autobuze solaris
achizitie troleibuze
autobuze electrice
autobuze hibrid
neoplan
caf