Guvernul francez cere Renault să nu-și mai dezvolte capacitatea de producție peste hotare

Guvernul francez cere Renault să nu-și mai dezvolte capacitatea de producție peste hotare
scris 24 mai 2020

Guvernul de la Paris vrea ca Renault să nu-și mai dezvolte capacitatea de producție peste hotare, în schimbul pachetului de salvare de cinci miliarde de euro, a afirmat duminică ministrul francez al Mediului, Elisabeth Borne, transmite Reuters.

Întrebat de informațiile din presa franceză referitoare la un posibil anunț marți al sprijinului guvernamental pentru industria auto, oficialul a declarat că staul va majora subvențiile pentru achiziționarea de vehicule electrice și îi va ajuta pe cei cu venituri scăzute să cumpere mașini mai noi, mai puțin poluante. Borne nu a dat detalii privind data la care va fi anunțat pachetul de măsuri sau valoarea acestuia, potrivit Agerpres.

Compania de închirieri auto Hertz cere protecția falimentului în SUA din cauza COVID-19 CITEȘTE ȘI Compania de închirieri auto Hertz cere protecția falimentului în SUA din cauza COVID-19

Și ministrul francez al Economiei, Bruno Le Maire, a avertizat într-un interviu publicat vineri în cotidianul Le Figaro că grupul Renault se luptă să supraviețuiască în contextul crizei coronavirusului, adăugând însă că producătorul auto trebuie să își asume unele angajamente cu privire la menținerea în Franța a celor mai avansate activități tehnologice.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
renault
covid-19