Haosul generează măsuri fără precedent - Un mare aeroport va limita numărul pasagerilor care pot pleca zilnic

Haosul generează măsuri fără precedent - Un mare aeroport va limita numărul pasagerilor care pot pleca zilnic
scris 12 iul 2022

Aeroportul Heathrow din Londra va limita numărul pasagerilor care pleacă la 100.000 pe zi, pentru a limita cozile, întârzierile pentru bagaje și anulările, și le cere companiilor aeriene să nu mai vândă bilete pentru zborurile care ar putea fi eliminate, relatează news.ro, conform CNBC.

Cel mai aglomerat aeroport din Marea Britanie, ca și altele din Europa, se luptă să facă față cererii mari, care și-a revenit după pandemie, arată news.ro.

Wizz Air angajează în România 100 de însoțitori de zbor și prezintă salariile.19% din tot personalul companiei a fost concediat în perioada pandemică. ”O parte dintre anulări nu au avut loc din cauză că nu aveam personal de bord.\ CITEȘTE ȘI Wizz Air angajează în România 100 de însoțitori de zbor și prezintă salariile.19% din tot personalul companiei a fost concediat în perioada pandemică. ”O parte dintre anulări nu au avut loc din cauză că nu aveam personal de bord."

Aeroportul Heathrow a avut plecări zilnice între 110.000 și 125.000 de pasageri, în iulie și august 2019.

Companiile aeriene de la Heathrow au răspuns deja la un apel al Guvernului de a reduce capacitatea, dar aeroportul a spus că are nevoie de ei să meargă mai departe.

CFR prezintă prima \ CITEȘTE ȘI CFR prezintă prima "lista neagră"

”Unele companii aeriene au luat măsuri semnificative, dar altele nu au făcut-o și credem că sunt necesare măsuri suplimentare acum, pentru a garanta pasagerilor o călătorie sigură și de încredere. Prin urmare, am luat decizia dificilă de a introduce un plafon de capacitate, cu efect de la 12 iulie până la 11 septembrie”, a declarat CEO-ul John Holland-Kaye, într-o scrisoare deschisă.

Acesta a mai spus: ”Recunoaștem că acest lucru va însemna că unele călătorii de vară vor fi fie mutate într-o altă zi, pe un alt aeroport, sau anulate și ne cerem scuze celor ale căror planuri de călătorie sunt afectate”, a adăugat el.

Hub-ul din Londra a spus că plafonul este în conformitate cu limitele implementate de rivalii săi.

Turcia înăsprește regulile pentru piloții care vor să lucreze pentru companii străine CITEȘTE ȘI Turcia înăsprește regulile pentru piloții care vor să lucreze pentru companii străine

Aeroportul Schiphol din Olanda a limitat numărul de pasageri cu aproximativ 16% sub nivelul din 2019, în timp ce Frankfurt a redus zborurile la orele de vârf de la 104 pe oră la 94.

Heathrow a spus că numărul mediu de locuri de ieșire rămase încă în programul de vară este de 104.000 pe zi, cu 4.000 peste limita sa. Se spune că, în medie, 1.500 dintre aceste 4.000 de locuri au fost vândute pasagerilor.

”Le cerem companiilor noastre aeriene partenere să nu mai vândă bilete de vară pentru a limita impactul asupra pasagerilor”, a spus el.

British Airways, cel mai mare client al Heathrow, a redus deja mii de zboruri din programul său în această vară, din cauza lipsei de personal.

viewscnt
Afla mai multe despre
aeroport
haos