Honda instalează în Germania o stație de încărcare pentru mașini electrice de la care poți livra curent în rețea

Honda instalează în Germania o stație de încărcare pentru mașini electrice de la care poți livra curent în rețea
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 5 dec 2017

Constructorul japonez Honda a anunțat că urmează să instaleze un nou sistem de stații de încărcare bidirecționale, care permite o mai bună gestionare și stocare a energiei, fiind un test pentru viitoarele stații destinate caselor private.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Stația prezentată de Honda și care urmează să fie instalată în Europa este rezultatul cercetărilor Centrului R&D al mărcii din Offenbach și are la bază conceptul prezentat la Frankfurt, în cadrul salonului auto. Tehnologia prezentată permite încărcarea mașinii atunci când tarifele sunt convenabile utilizatorului și returnarea energiei stocate către rețea, când există surplus (tehnologia V2G – Vehicle to Grid). Sistemul poate integra și panouri solare, astfel că alimentarea cu energie să se facă la costuri zero. De asemenea, sistemul poate fi utilizat pentru alimentarea casei cu energie, atunci când există o avarie.

Dacia a lansat noul Duster în ediție limitată. Primele 100 de mașini sunt vândute online, cu avans de 500 de euro. Edition One vine cu o reducere substanțială, deși are toate echipamentele disponibile CITEȘTE ȘI Dacia a lansat noul Duster în ediție limitată. Primele 100 de mașini sunt vândute online, cu avans de 500 de euro. Edition One vine cu o reducere substanțială, deși are toate echipamentele disponibile

Honda are deja instalată la centrul său de R&D din Germania o stație pilot, de 940 V, care poate livra până la 150kW energie electrică, putând încărca până la patru vehicule simultan. În cele 6 luni de la isntalare, au fost realizate 447 încărcări și au fost „salvate” 3,87 tone de CO2.

BMW a construit un sistem similar, care conectează vehiculul electric, casa și rețeaua, permițând încărcarea și descărcarea bidirecțională a energiei electrice.

viewscnt
Afla mai multe despre
honda
masini electrice