Grupul PSA și holdingul japonez Nidec vor construi o fabrică de motoare electrice pentru mașini

Grupul PSA și holdingul japonez Nidec vor construi o fabrică de motoare electrice pentru mașini
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 4 dec 2017

PSA Group și Leory-Somer, parte a holdingului japonez Nidec, au decis înființarea unui joint-venture care are ca scop construierea unei uzine de motare electrice și alte componente pentru grupurile motopropulsoare ale vehiculelor electrice. Nidec a cumpărat, în 2016, uzina ANA IMEP din Pitești, de la George Copos.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

PSA și Nidec au semnat acordul de înființare a unui joint-venture, cu participații egale, 50 – 50, pentru construirea unui uzine de motoare electrice pentru mașini. Compania nou înființată va avea un capital social de 15 milioane de euro și plănuiește investiții de 220 de milioane de euro, într-o primă fază. Uzina va beneficia și de un centru de cercetare-dezvoltare.

Cele două părți au anunțat că uzina va produce motoare pentru orice tip de vehicul electrificat, inclusiv pentru hibride, va acoperi necesarul de motoare și alte componente ale PSA Group, dar va furniza produse și altor constructori de automobile.

Grupul Nidec este unul dintre cei mai mari producători de motoare de orice dimensiune, de la motorașe electrice pentru hard-discuri, până la diferite motoare pentru industrie, inclusiv cea auto. La începutul anului 2017, Nidec a achiziționat în întregime Leroy-Somer, cel mai mare producător de motoare electrice pentru industria auto (alternatoare, electromotoare etc.) din Franța, companie care se va ocupa direct de uzina ce va fi construită împreună cu PSA.

PSA vrea să ceară o parte din bani înapoi de la GM, din cauza emisiilor mașinilor Opel, care ar putea genera amenzi uriașe CITEȘTE ȘI PSA vrea să ceară o parte din bani înapoi de la GM, din cauza emisiilor mașinilor Opel, care ar putea genera amenzi uriașe

Nidec, o companie japoneză listată la bursa din Tokyo, și-a propus să jungă în 2020 la o cifră de afaceri de 5,4 – 7,6 miliarde euro, numai din sectorul auto, bazat pe estimările de dezvoltare a mașinilor electrice.

Holdingul Nidec este prezent și în România, din 2016, de când a cumpărat de la George Copos fabrica de motoare electrice ANA IMEP din Pitești, rebotezată  Nidec Motor Corporation Romania. Anul acesta, în septembrie, uzina de la Pitești a primit o infuzie de capital de 5,7 miliarde euro de la acționarii japonezi.

Construcția noii uzine va începe în primul trimestru din 2018, în Tremery, în timp ce sediul și centrul de R&D vor fi construite în Carrerres-Sous-Poissy.

viewscnt
Afla mai multe despre
psa
nidec
masini electrice