Honda Motor recheamă sute de mii de vehicule

Honda Motor recheamă sute de mii de vehicule
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 feb 2024

Honda Motor recheamă 750.000 de vehicule din Statele Unite din cauza unui defect care poate face ca airbagurile să se declanșeze neintenționat în timpul unui accident, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Senzorul de greutate al scaunului pasagerului din față se poate crăpa și poate scurtcircuita, nereușind să suprime airbagul conform intenției, a anunțat Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi (NHTSA).

Creatorii de conținut, din ce în ce mai curtați de YouTube CITEȘTE ȘI Creatorii de conținut, din ce în ce mai curtați de YouTube

Dealerii vor înlocui senzorii de greutate ai scaunului, scrie News.ro.

Rechemarea include anumite vehicule Honda Pilot, Accord și Civic din anii model 2020-2022 și unele vehicule Honda CR-V și Passport din anii model 2020 și 2021.

Honda, într-o declarație depusă la autoritatea de reglementare a siguranței, a declarat că are 3.834 de cereri de garanție și că nu au existat rapoarte de răniri sau decese legate de problema rechemării, începând din iunie 2020.

În încercarea de a explica de unde ar proveni defectul, Honda a declarat NHTSA că, după ce un dezastru natural a afectat fabrica de producție a unui subcontractant, un furnizor a schimbat temporar materialul de bază de pe placa de circuit imprimat a senzorului de greutate a scaunului.

Materialul alternativ folosit ”ar putea permite o tensiune suplimentară plăcii de circuit imprimat”, se spune.

Toyota Motor a rechemat în decembrie 1,12 milioane de vehicule din întreaga lume, deoarece un scurtcircuit într-un senzor ar putea face ca airbagurile să nu se declanșeze așa cum au fost proiectate.

Tot în decembrie, Honda a rechemat 4,5 milioane de vehicule din întreaga lume, din cauza riscurilor de defectare a pompei de combustibil, inclusiv 2,54 milioane de vehicule în Statele Unite.

viewscnt
Afla mai multe despre
honda motor
airbag
sua