Honda Motor va fabrica milioane de vehicule electrice până în 2030, folosind trei noi platforme dedicate

Honda Motor va fabrica milioane de vehicule electrice până în 2030, folosind trei noi platforme dedicate
scris 24 apr 2022

Honda Motor intenționează să construiască milioane de vehicule electrice (EV) până în 2030, folosind trei noi platforme dedicate, una care urmează să fie dezvoltată în comun cu partenerul american General Motors, a declarat un director executiv al producătorul japonez de automobile, transmite Reuters.

Shinji Aoyama, șeful global pentru electrificare al Honda, a declarat în această săptămână că firma va introduce un mini vehicul comercial electric în Japonia în 2024, construit pe o nouă platformă de vehicule electrice mici, scrie News.ro.

Renault - scădere a veniturilor pe fondul războiului. Dacia, creștere de 15% CITEȘTE ȘI Renault - scădere a veniturilor pe fondul războiului. Dacia, creștere de 15%

Acesta va fi urmat de un model electric de dimensiuni mari în America de Nord în 2026, pe o nouă platformă mare.

Ambele platforme vor fi folosite pentru alte modele.

Aoyama a spus că o a treia platformă, pe care a descris-o ca având ”o dimensiune medie”, va fi partajată cu General Motors, începând cu 2027.

Cele două companii au declarat la începutul lunii aprilie că vor dezvolta în comun ”vehicule electrice accesibile” pentru piețele globale, dar au publicat alte câteva detalii.

” Nu a fost decis dacă se vor baza pe arhitectura Honda sau pe platforma GM”, a spus Aoyama. „

GM construiește două SUV-uri electrice premium pentru Honda în America de Nord, începând din 2024, pe baza platformei dedicate EV care stă la baza Cadillac Lyriq de la GM.

Aoyama a spus că Honda a fost de acord să folosească bateria Ultium de următoarea generație a GM, deși specificațiile nu au fost finalizate.

Însă producătorul auto japonez nu are de gând să participe la joint venture-ul de baterii Ultium al GM cu LG Energy Solution din Coreea de Sud, a spus el.

Honda a declarat că intenționează să construiască două milioane de vehicule electrice la nivel global până în 2030, inclusiv modelele de dimensiuni medii dezvoltate cu GM.

Honda vizează o producție nord-americană de 750.000-800.000 de vehicule electrice în 2030 și aproximativ aceeași în China, cu alte 400.000-500.000 de unități în Japonia și alte piețe.

viewscnt
Afla mai multe despre
honda motor
vehicule electrice