Președintele Lukoil explică de ce a demisionat. "Sunt rus, sunt patriot și nu voi pleca din țară."

Președintele Lukoil explică de ce a demisionat. "Sunt rus, sunt patriot și nu voi pleca din țară."
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 apr 2022

Vaghit Alekperov spune că a demisionat de la conducerea gigantului rus al petrolului Lukoil astfel încât sancțiunile personale să nu împiedice dezvoltarea companiei și precizează că va rămâne în Rusia și va dezvolta proiecte sociale, printre altele.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

VEZI AICI Activiștii Greenpeace au proiectat chipul președintelui rus Vladimir Putin și mesaje împotriva invaziei din Ucraina pe unul dintre turnurile de răcire ale rafinăriei Lukoil din Ploiești.

„Toată lumea știe că mi s-au impus sancțiuni din Marea Britanie și Australia, iar asta împiedică dezvoltarea companiei astăzi. Sancțiunile nu se aplică Lukoil, ci mie personal, așa că am decis să mă distanțez de compania companiei. Nu sunt acum membru al Consiliului de Administrație sau președinte al companiei, deci compania nu este acum asociată cu mine în niciun fel. Și nu dețin un pachet de control”, a declarat Alekperov pentru postul de televiziune Rossiya 24.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Nu suntem încă într-un moment de panică. Investitorii arată încredere în piețele bursiere CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Nu suntem încă într-un moment de panică. Investitorii arată încredere în piețele bursiere

"Sunt rus, sunt patriot și nu voi pleca din țară. Am multe planuri, care sunt să dezvolt proiecte sociale", a adăugat acesta.

Președintele gigantului rus al petrolului Lukoil, Vaghit Alekperov, a demisionat, anunță întreprinderea, care a îndemnat la începutul lui martie la o oprire rapidă a ofensivei Kremlinului în Ucraina, relatează AFP.

Această demisie a lui Alekperov intervine la o săptămână după ce numele miliardarului a fost introdus pe o listă de sancțiuni impuse de către Regatul Unit unor personalități ruse.

În 3 martie, el cerea „încetarea rapidă” a războiului din Ucraina.

Veneția se închide - Turiștii vor intra... doar pe bază de rezervare CITEȘTE ȘI Veneția se închide - Turiștii vor intra... doar pe bază de rezervare

Datele publice disponibile arătau că cel mai mare acționar al grupului Lukoil, listat la bursă, este magnatul rus Vagit Alekperov, cu 28,3% din capital, urmat de Leonid Fedun, cu 9,32%. Dețineri semnificative au și companiile americane de asset management Vanguard Group - 1,66%, și BlackRock Fund Advisors - 1,1%.

Lukoil România este al treilea mare lanț de benzinării de pe piața locală, cu un număr de 314 stații și circa 3.000 de angajați.

Lukoil mai deține rafinăria Petrotel Ploiești.

viewscnt
Afla mai multe despre
lukoil
demisie