Huawei anunță când vor fi rezolvate întârzierile producției automobilului electric Luxeed S7

Huawei anunță când vor fi rezolvate întârzierile producției automobilului electric Luxeed S7
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 mar 2024

Grupul chinez Huawei a declarat că deficitul de semiconductori și problemele de relocare a fabricii care au întârziat producția și livrările sedanului său electric Luxeed S7 ar trebui rezolvate de luna viitoare, potrivit publicației locale Cailianshe, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Aceasta l-a citat pe directorul general al Huawei și președintele soluțiilor sale de mașini inteligente, Richard Yu, care a vorbit despre problemele legate de sedanul Luxeed S7 al companiei Chery, la un forum anual organizat de institutul de cercetări EV100, scrie News.ro.

Nio va lansa o marcă de mașini electrice de serie în luna mai CITEȘTE ȘI Nio va lansa o marcă de mașini electrice de serie în luna mai

Reuters a relatat în ianuarie că producătorul chinez de automobile Chery și un alt partener Huawei, Changan Auto, au depus plângeri la Huawei cu privire la modul în care problemele de producție ale unei unități de calcul produsă de gigantul tehnologic au cauzat întârzieri la livrările modelului lor emblematic.

Automobilul sedan Luxeed S7, primul model pentru marca Chery Luxeed EV, a avut comenzi de aproximativ 20.000 de unități, din 28 noiembrie.

Luxeed a declarat în ianuarie că cumpărătorii ar putea primi rambursări de până la 10.000 de yuani dacă nu pot ridica mașina așa cum s-a angajat.

S7 are un preț care pornește de la 249.800 de yuani (34.716,62 dolari).

Brandul a fost lansat abia în noiembrie și a fost foarte promovat de Huawei, Yu susținând anterior că S7 ar depăși modelul de lux Tesla S în performanță și la un preț mai mic decât Model 3.

Yu a mai spus forumului EV100 că divizia sa de afaceri auto va avea probabil profit din aprilie, după ce a pierdut miliarde de yuani în ultimul an, susținute de vânzările puternice de modele de gamă medie și înaltă construite de partenerii săi.

Huawei și-a lansat unitatea de mașini inteligente în 2019, cu scopul de a putea deveni echivalentul furnizorului german de automobile Bosch din era vehiculului electric inteligent (EV) și de a furniza software și componente partenerilor.

Tesla, obligată să plătească 42 de milioane de dolari unui motociclist accidentat de un camion Ford deținut de companie CITEȘTE ȘI Tesla, obligată să plătească 42 de milioane de dolari unui motociclist accidentat de un camion Ford deținut de companie

Dar aceasta este singura unitate care pierde bani dintre principalele șase divizii ale Huawei și a adus venituri de doar un miliard de yuani în prima jumătate a anului 2023, o fracțiune din veniturile totale ale companiei, de 310,9 miliarde de yuani.

Anul trecut, Huawei a anunțat că va transforma unitatea într-o nouă companie, care va primi tehnologiile și resursele de bază ale diviziei și va primi investiții de la parteneri precum producătorul auto Changan.

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei
luxeed s7