Hyundai-Kia a dominat premiile World Car of The Year în 2022

Hyundai-Kia a dominat premiile World Car of The Year în 2022
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 15 apr 2022

Competiția World Car of The Year (Mașina Anului în lume), desfășurat în SUA, cu participarea de automobile lansate pe toate continentele lumii, s-a încheiat cu un câștigător previzibil pentru ediția din acest an. Grupul Kia Hyundai, care a intrat în finală cu două modele, a primit titlul pentru Hyundai Ioniq 5.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Competiția globală World Car of the Year, care aduce la start vehicule indiferent de clasa din care fac parte, a desemnat în ediția din acest an modelul Hyundai Ioniq 5, un automobil electric, drept „Mașina Anului în Lume”. Pe locul al doilea s-a clasat Ford Mustang Mach-E, iar pe locul al treilea Kia EV6, un automobil aproape identic cu câștigătorul, din punct de vedere tehnic, dar cu un design complet diferit.

Pentru a fi eligibile în acest concurs, mașinile trebuie să îndeplinească o serie de condiții: să vândă cel puțin 10.000 de unități pe an, pe cel puțin două piețe majore ale lumii (China, Europa, India, Japonia, Coreea de Sud, America Latină) sau pe cel puțin două continente, în anul anterior finalei.

ULTIMA ORĂ FOTO EuroNCAP lovește din nou Dacia: Jogger, punctat cu o stea fără să-l testeze CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ FOTO EuroNCAP lovește din nou Dacia: Jogger, punctat cu o stea fără să-l testeze

Spre deosebire de competiția similară din Europa, World Car of the Year are și subcategorii dedicate mașinilor sport, designului, mașinilor de oraș, mașinilor de lux sau mașinilor electrice. Această din urmă categorie ar putea fi desființată, având în vedere că cele mai apreciate automobile din acest an, în top 3, au fost toate electrice.

Celelalte premii WCOTY din acest an:

Mașina de lux: Mercedes-Benz EQS

Cea mai performantă mașină: Audi e-tron GT

Mașina Urbană: Toyota Yaris Cross

Designul Anului: Hyundai Ioniq 5

viewscnt
Afla mai multe despre
masina anului in lume
premii masina anului
hyundai ioniq 5