Hyundai și Kia ar putea rechema peste 1 milion de vehicule în Coreea de Sud și SUA, din cauza motoarelor

Hyundai și Kia ar putea rechema peste 1 milion de vehicule în Coreea de Sud și SUA, din cauza motoarelor
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 apr 2017

Hyundai Motor și Kia Motors ar putea rechema peste 1 milion de vehicule în Coreea de Sud și Statele Unite, din cauza unor probleme la motoare, aceasta fiind o nouă lovitură pentru companiile care au deja dificultăți pe principalele lor piețe, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Rechemarea, care ar putea genera costuri de sute de milioane de dolari pentru fiecare dintre companii, are loc pe fondul declinului puternic al vânzărilor în China și al cererii scăzute din SUA și Coreea de Sud, scrie News.ro.

Hyundai și Kia Motors au anunțat vineri că recheamă 171.348 de vehicule în Coreea de Sud, din cauza unei probleme de producție care duce la posibila blocare a motoarelor.

Constructorii sud-coreeni de automobile au informat autoritățile americane că intenționează să recheme un număr neprecizat de vehicule în SUA, din cauza unor probleme similare la motoare, a declarat un purtător de cuvânt al acestora.

Agenția de presă Yonhap News Agency, citând Hyundai, a relatat că rechemarea din Statele Unite ar putea ajunge la 1,3 milioane de vehicule, nivel apropiat de vânzările anuale ale acestor companii pe piața americană.

Doar în Statele Unite rechemarea ar putea costa fiecare companie până la 250 de miliarde de woni (220,19 milioane dolari), ceea ce le va afecta profiturile, a apreciat Koh Tae-bong, analist la Hi Investment & Securities.

Mai multe mărci, între care Peugeot, Fiat și Nissan, nu vor participa la Salonul Auto din Frankfurt. Dacia va fi prezentă și va lansa la IAA noul Duster CITEȘTE ȘI Mai multe mărci, între care Peugeot, Fiat și Nissan, nu vor participa la Salonul Auto din Frankfurt. Dacia va fi prezentă și va lansa la IAA noul Duster

Un oficial al Hyundai a refuzat să confirme costurile așteptate ale rechemării de pe piața americană, nici numărul vehiculelor implicate.

Acțiunile Hyundai Motor au scăzut cu 2,7% în urma informației, față de un declin al pieței de 0,4%. Titlurile Kia Motors au coborât cu 1,1%.

Rechemarea din Coreea de Sud se referă la modelele Hyundai Sonata, Grandeur și Kia K5, K7 și Sportage, echipate cu motoare Theta 2 de 2 litri și 2,4 litri, fabricate după august 2013, a anunțat Ministerul Transporturilor din Coreea de Sud.

Hyundai va înlocui motoarele defecte cu unele noi, în urma inspecției.

Rechemarea va începe pe 22 mai.

În 2015, Hyundai Motor a anunțat că va rechema 47.000 de sedanuri Sonata în SUA, pentru înlocuirea unor componente defecte ale motoarelor, provocând întrebări despre siguranța vehiculelor în Coreea de Sud.

Hyundai și Kia au precizat că motoarele produse la fabricile sud-coreene nu sunt defecte și au extins perioada de garanție pentru cinci modele echipate cu motoare Theta 2 în Coreea de Sud.

Purtătorul de cuvânt al Hyundai a spus că ultima rechemare se referă la o altă problemă.

viewscnt
Afla mai multe despre
hyundai
kia