IATA se așteaptă la reluarea zborurilor transatlantice în următoarele săptămâni

IATA se așteaptă la reluarea zborurilor transatlantice în următoarele săptămâni
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 iul 2021

Directorul general al Asociației Internaționale a Transportatorilor Aerieni (IATA), Willie Walsh, și-a exprimat optimismul moderat privind cererea pentru călătorii în semestrul doi din 2021, adăugând că se așteaptă ca zborurile transatlantice între Marea Britanie și SUA să se reia în următoarele săptămâni, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Willie Walsh, fost director general la IAG, firma mamă care deține British Airways, a explicat că se extind programele de zbor în urma majorării cererii pentru călătorii și a progreselor înregistrate în campania de vaccinare, ceea ce va duce la reluarea rutelor care au fost închise până acum, scrie Agerpres.

TikTok a lansat o funcție de recrutare CITEȘTE ȘI TikTok a lansat o funcție de recrutare

"Cred că va trebui să fim optimiști că vom vedea o relaxare privind zborurile transatlantice în următoarele săptămâni", a declarat șeful IATA.

Multe companii aeriene, inclusiv American Airlines, British Airways, Delta Air Lines și United Airlines, fac de câteva luni presiuni asupra guvernelor din Marea Britanie și SUA pentru reluarea călătoriilor între cele două țări, arătând succesul campaniilor de vaccinare.

O reluare a zborurilor transatlantice ar însemna un sprijin semnificativ pentru operatorii aerieni, afectați de restricțiile de călătorie.

Optimismul lui Walsh vine după ce IATA a publicat un raport în care se arată că cererea pentru transportul aerian de pasageri a scăzut cu 63% în mai, față de luna similară din 2019, înainte de apariția pandemiei. Declinul vine pe fondul restricțiilor și lipsei de coordonare între guverne și afectează redresarea sectorului aviației, a explicat Walsh.

El a apreciat că autoritățile care au adoptat o atitudine exagerat de prudentă sunt de vină pentru prelungirea efectelor crizei COVID-19 în sectorul călătoriilor, dar cu toate acestea mizează pe îmbunătățirea condițiilor în a doua jumătate a anului.

Majoritatea călătoriilor internaționale cu avionul sunt la un nivel scăzut la aproape 18 luni de la debutul pandemiei, din cauza menținerii restricțiilor.

Bruxelles-ul aprobă un ajutor de stat de 1,15 milioane euro pentru Aeroportul “Transilvania” Târgu Mureș CITEȘTE ȘI Bruxelles-ul aprobă un ajutor de stat de 1,15 milioane euro pentru Aeroportul “Transilvania” Târgu Mureș

Willie Walsh, care a fost numit la conducerea IATA în luna aprilie, a apreciat că guvernele sunt mult prea prudente și trebuie să schimbe regulile, ca urmare a datelor care arată că viitoarele călătorii ale persoanelor vaccinate sau ale celor cu un test negativ nu reprezintă un risc pentru rata de infecție a unei țări.

IATA reprezintă aproximativ 290 de companii aeriene din întreaga lume, echivalentul a 82% din traficul aerian mondial.

viewscnt
Afla mai multe despre
iata
avioane
zboruri