FOTO BMW lansează noua generație Seria 2 Coupe, mai mare și cu motoare mai puternice

FOTO BMW lansează noua generație Seria 2 Coupe, mai mare și cu motoare mai puternice
scris 8 iul 2021

După succesul înregistrat de prima generație a Seriei 2, BMW a lansat acum a doua generație, care se caracterizează printr-un design mai sportiv și dimensiuni crescute. Divizia de performanță M va pregăti și pentru acest model o versiune ultrasportivă.

Noul BMW Serie 2 Coupe vine la aproximativ 7 ani de la debutul acestei serii în familia BMW, în 2014, când producătorul bavarez a decis să-și separe caroseriile Seriei 1. Vestea bună este că modelul își păstrează tracțiunea spate, astfel că fanii se vor putea bucura în continuare de acest model de mici dimensiuni, dar cu trăsături specifice BMW. Vestea proastă este că o caroserie cabrio nu va mai fi oferită, potrivit informațiilor de până acum.

Gebruder Weiss face încă un pas spre digitalizare și lansează și în România portalul myGW dedicat clienților CITEȘTE ȘI Gebruder Weiss face încă un pas spre digitalizare și lansează și în România portalul myGW dedicat clienților

Dimensiunile sunt un punct important al noii Serii 2, cu peste 10 cm în lungime, în plus față de generația anterioară, 6,4 cm în lățime și un ampatament cu 5 cm în plus, în timp ce înălțimea mașinii a coborât ușor, contribuind astfel la o mai bună stabilitate a mașinii. Noua Serie 2 are astfel 4,53 metri lungime și 1,83 metri lățime, în timp ce înălțimea este de 1,39 metri. Portbagajul este unul spațios, pentru un coupe compact, cu 390 litri, care se poate extinde prin rabatarea 40/20/40 a scaunelor din spate.

FOTO BMW lansează noua generație Seria 2 Coupe, mai mare și cu motoare mai puternice

Printre „gadgeturile” prezente pe acest nou model se numără și grila adaptabilă, cu clapete dispuse vertical, care se deschide electric, în funcție de necesarul de răcire al mașinii.

Din punct de vedere dinamic, BMW spune că a preluat componente ale șasiului de la Serie 4, care îi asigură un comportament mult mai sportiv decât Seria 1 și „dincolo de orice rival din segment”. BMW face și o paralelă între actuala Serie 2 și legendara serie 02, inaugurată cu modelul 1602 în urmă cu 55 de ani.

Dacia are prima lună de creștere în Germania, dar este pe pierdere, după șase luni. Vânzările Ford Puma, afectate și ele pe această piață CITEȘTE ȘI Dacia are prima lună de creștere în Germania, dar este pe pierdere, după șase luni. Vânzările Ford Puma, afectate și ele pe această piață

Versiunea de top a noii Serii 2 va fi M240i xDrive Coupe, echipată cu un motor cu șase cilindri în linie, de 374 CP, cu tracțiune integrală. Acesta are un cuplu maxim de 500 Nm și o accelerație de la 0 la 100 km/h în 4,3 secunde.

Versiunile mai „cuminți” au motoare cu patru cilindri. BMW 220i Coupe, pe benzină, are o putere de 184 CP și un cuplu de 300 Nm, sau într-o versiune mai puternică, 245 CP, aceasta din urmă fiind pregătită pentru 2022.BMW 220d Coupe vine și cu tehnologia mild-hybrid, cu o putere de 190 CP și un cuplu de 400 Nm.

FOTO BMW lansează noua generație Seria 2 Coupe, mai mare și cu motoare mai puternice

Toate motoarele sunt combinate standard cu o transmisie Steptronic cu opt trepte. Opțional, va fi disponibilă cu Steptronic Sport cu opt trepte (standard la BMW M240i xDrive Coupé) Aceasta dispune și de Launch Control - care permite conducătorului să demareze cu o tracțiune optimizată - și funcția Sprint, care poate fi utilizată pentru a executa sprinturi rapide și manevre de depășire extrem de dinamice. 

FOTO BMW lansează noua generație Seria 2 Coupe, mai mare și cu motoare mai puternice

BMW Serie 2 Coupe va fi echipată, de asemenea, cu cele mai avansate tehnologii de asistență și conectivitate  de care dispune constructorul german.

Noul BMW Seria 2 Coupé va avea premiera mondială la Goodwood Festival of Speed din Anglia, pe 8 iulie, și va fi produs în uzina din San Luis Potosi, din Mexic.

viewscnt
Afla mai multe despre
bmw serie 2
noul bmw m240i
lansare bmw seria 2