IATA se opune propunerii ca avioanele să zboare cu scaunele din mijloc goale

IATA se opune propunerii ca avioanele să zboare cu scaunele din mijloc goale
scris 6 mai 2020

Oficialii Asociației Internaționale de Transportat Aerian (IATA) s-au pronunțat împotriva propunerii ca avioanele să zboare cu scaunele din mijloc goale, pe fondul intensificării dezbaterii privind modul de respectare a distanțării sociale în timpul curselor aeriene, în contextul pandemiei de coronavirus (COVID-19), transmite Reuters.

Brian Pearce, economist șef al IATA, a declarat că majoritatea companiilor aeriene nu ar fi câștigat bani anul trecut dacă o treime din scaune ar fi fost înlocuite în cele mai utilizate aeronave, scrie Agerpres

Recul puternic - Dacia vinde doar 16 mașini în Marea Britanie. Piața din Regat s-a prăbușit cu un procent istoric CITEȘTE ȘI Recul puternic - Dacia vinde doar 16 mașini în Marea Britanie. Piața din Regat s-a prăbușit cu un procent istoric

Poziția sa este diferită de cea a directorului general al IATA, Alexandre de Juniac, care în aprilie aprecia că în cadrul discuțiilor cu guvernele din întreaga lume lăsarea scaunelor din mijloc goale va reprezenta probabil condiția pentru reluarea călătoriilor aeriene.

Totuși, IATA s-a pronunțat în favoarea purtării măștilor de către pasageri la bordul avioanelor, apreciind că măsura va ajuta la protejarea sănătății călătorilor.

Consilierul medical al IATA, David Powell, a declarat că purtarea măștilor la bord face parte dintr-o serie de măsuri, inclusiv verificarea temperaturii pasagerilor înainte de zbor și îmbunătățirea procedurilor de curățare, pentru a permite reluarea în siguranță a zborurilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
avion
scaune goale
curse aeriene