Începe asfaltarea unui drum de pământ ce leagă Valea Oltului de județul Argeș

Începe asfaltarea unui drum de pământ ce leagă Valea Oltului de județul Argeș
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 mar 2024

Fostul drum național de pământ 7D, actualul DJ 703 H, care leagă Valea Oltului de județul Argeș prin Țara Loviștei, va fi asfaltat în totalitate, contractul de finanțare al acestui proiect în valoare de circa 180 de milioane de lei fiind semnat la Ministerul Dezvoltării, a anunțat președintele Consiliului Județean (CJ) Vâlcea, Constantin Rădulescu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

„Vorbim despre lucrări care vor deschide Țara Loviștei spre turism, vor deschide Țara Loviștei spre ceea ce înseamnă întoarcerea tinerilor acasă. Contractul este fabulos și privește comunele Perișani, Boișoara, Titești și Câineni. Un drum care are aproape 32 de kilometri va fi o arteră vitală pentru Țara Loviștei și sunt recunoscător lui Dumnezeu și oamenilor pentru că sunt la Ministerul Dezvoltării și avem contractul pe masă semnat și pregătit”, a declarat președintele CJ Vâlcea, citat într-un comunicat de presă.

UniCredit vede pentru România creșteri ale impozitelor și taxelor din 2025, inclusiv a TVA. Sperietoarele AUR și SOS, folosite pentru amânarea măsurilor fiscale CITEȘTE ȘI UniCredit vede pentru România creșteri ale impozitelor și taxelor din 2025, inclusiv a TVA. Sperietoarele AUR și SOS, folosite pentru amânarea măsurilor fiscale

Proiectul cu fonduri prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” vizează asfaltarea celor 31,6 kilometri cât măsoară drumul, reabilitarea celor 11 poduri aflate pe traseu, dar și amenajarea de podețe de acces către proprietăți, rigole betonate și parcări, arată Agerpres.

„Este obiectivul cu cea mai mare valoare de finanțare de la bugetul de stat – 119 milioane de la bugetul de stat. Știu că aveți o contribuție semnificativă și de la bugetul local. Noi o să vă sprijinim în continuare și țin, în calitate de secretar de stat și coordonator al Programului Național de Investiții ‘Anghel Saligny’, să vă mulțumesc pentru sprijinul pe care îl acordat unităților teritorial -administrative din județul Vâlcea, întrucât aproape 90% au semnat contracte pe ‘Anghel Saligny’, ceea ce este un semn și ceva foarte important pentru județul dumneavoastră”, i-a transmis președintelui CJ Vâlcea secretarul de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării Marcel-Alexandru Stoica, conform sursei citate.

Rădulescu a precizat că următorul pas este să scoată la licitație proiectarea și execuția lucrărilor, termenul pentru finalizarea acestui proiect fiind de trei ani și cinci luni.

viewscnt
Afla mai multe despre
dj 703 h
valea oltului
drum