India interzice intrarea în porturile sale a tuturor pacheboturilor străine de teama răspândirii coronavirusului

India interzice intrarea în porturile sale a tuturor pacheboturilor străine de teama răspândirii coronavirusului
scris 9 mar 2020

India a decis interzicerea intrării în porturile sale a tuturor navelor de croazieră străine pentru a reduce riscul răspândirii coronavirusului, au declarat luni autoritățile, citate de AFP.

Măsura intervine în contextul în care pacheboturile sunt considerate adevărate pepiniere pentru virus, după ce luna trecută, nava Diamond Princess a fost plasată în carantină în Japonia, având la bord peste 700 de cazuri de contaminare, dintre care șase fatale, scrie Agerpres.

Decizii Coronavirus - Toate cursele aeriene spre și din Italia, oprite CITEȘTE ȘI Decizii Coronavirus - Toate cursele aeriene spre și din Italia, oprite

O altă navă a companiei americane Princess Cruises, Grand Princess, cu peste 3.500 de pasageri și membri ai echipajului la bord, a fost plasată în carantină în largul metropolei San Francisco în urmă cu câteva zile, din cauza a 21 de cazuri de contaminare. Pasagerii cei mai afectați, "necesitând un tratament medical intensiv și spitalizare", vor fi debarcați începând de luni la Oakland (nordul Californiei) pentru a primi tratament, în timp ce echipajul urmează să fie plasat în carantină și tratat la bord.

Pe moment nu se știe dacă există cazuri de infectare cu Covid-19 la bordul MSC Lirica, o navă a companiei italo-elvețiene MSC Cruises, cu o capacitate de 2.000 de pasageri și 700 de membri ai echipajului, căreia i-a fost refuzată sâmbătă acostarea în Mangalore (vest).
 

viewscnt
Afla mai multe despre
pachebot
india
coronavirus