INFOGRAFIC Skoda a scăzut cu doar 17% producția la cele două uzine din Cehia, în 2020, în pofida blocajelor din pandemie. „Am operat sub o enormă provocare.”

INFOGRAFIC Skoda a scăzut cu doar 17% producția la cele două uzine din Cehia, în 2020, în pofida blocajelor din pandemie. „Am operat sub o enormă provocare.”
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 25 ian 2021

Constructorul ceh de automobile Skoda a anunțat că pandemia de coronavirus nu a împiedicat uzinele companiei din Cehia să producă automobile la un nivel ridicat, chiar dacă au fost închise mai mult de o lună, în primăvara anului trecut.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Producția de automobile Skoda din cele două uzine din Cehia a scăzut cu 17,5% în 2020, un nivel bun raportat la scăderile medii ale piețelor din Europa și la nivel global. Compania spune că rezultatul este o performanță, chiar dacă au fost produse cu 160.000 de automobile mai puține decât în 2019, când era înregistrat recordul de producție al mărcii.

Cele două fabrici ale Skoda din Cehia, din Mlada Boleslav și Kvasiny, au fost închise 39 de zile, în perioada martie – mai 2020, din cauza pandemiei de coronavirus.

Cel mai produs model a fost Skoda Octavia, cu 187.000 de exemplare. Uzina din Mlada Boleslav a fabricat 480.000 de unități, diferența fiind produsă la Kvasiny. De asemenea, au fost produse 411.000 motoare și 383.000 cutii de viteze.

Începând din noiembrie, în uzina din Mlada Boleslav a început producția modelului electric Enyaq iV, pe una din liniile pe care anterior era asamblată Octavia. Skoda a investit 32 de milioane de euro în adaptarea acestei linii, pe care s-au asamblat între 250 și 320 de unități zilnic.

FOTO Porsche lansează cea mai ieftină versiune a lui Taycan CITEȘTE ȘI FOTO Porsche lansează cea mai ieftină versiune a lui Taycan

„Din cauza COVID-19 și a celor 39 de zile de închidere necesare pentru a asigura protecția sănătății angajaților noștri, am operat sub o enormă provocare anul trecut. Cu toate acestea, am reușit să producem 753.013 vehicule în locațiile de producție din Cehia – rezultatul unui efort de echipă extraordinar. În plus, producția Skoda Enyaq iV a fost lansată conform programului la principala uzină din Mlada Boleslav. Pe această linie producem modele bazate pe platforma modulară electrică MEB și pe platforma modulară transversală, simultan. Este singurul concept de acest fel în întreg grupul VW”, a declarat Michael Oeljeklaus, directorul pentru Producție și Logistică, al Skoda.

La Kvasiny s-au produs modelele Superb și versiunea hibrid iV, precum și SUV-urile Kodiaq și Karoq, alături de SUV-ul ATECA, de la SEAT.

Skoda are trei uzine în UE, două în Cehia și una în Bratislava, Slovacia, și alte nouă uzine în restul lumii, dintre care două în Rusia, una în Ukraina, una în India și patru în China.

Skoda Auto, compania cehă deținută integral de Volkswagen Group, a livrat 1.004.800 vehicule în 2020, o scădere de 19 procente față de volumul din 2019, de 1,24 milioane de vehicule. Este al șaptelea an în care marca depășește pragul de 1 milion de automobile livrate clienților.

INFOGRAFIC Skoda a scăzut cu doar 17% producția la cele două uzine din Cehia, în 2020, în pofida blocajelor din pandemie. „Am operat sub o enormă provocare.”

viewscnt
Afla mai multe despre
skoda
productie skoda
rezultate skoda
livrari skoda
skoda octavia