FOTO & VIDEO Mercedes-Benz sparge gheața - prezintă EQA, primul automobil compact al unei mărci europene premium

FOTO & VIDEO Mercedes-Benz sparge gheața - prezintă EQA, primul automobil compact al unei mărci europene premium
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 21 ian 2021

Mercedes sparge gheața și în segmentul compact cu un automobil electric, odată cu lansarea noului EQA, versiunea electrică a SUV-ului GLA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Constructorul de mașini premium Mercedes-Benz marchează o premieră cu noul EQA, lansând primul său automobil compact complet electric. Mercedes EQA este o versiune complexă și complet electrică a lui GLA fiind totodată și cel mai accesibil model cu zero emisii al mărcii. Mercedes EQA va fi fabricat atât în Germania, pentru piața din Europa și SUA, cât și în China, pentru cea mai mare piață a mărcii, și va începe livrările în primăvara acestui an.

Lumea clocotește. Ce șanse are programul noului Guvern să fie respectat? CITEȘTE ȘI Lumea clocotește. Ce șanse are programul noului Guvern să fie respectat?

„Mercedes-EQ plănuiește să conducă topul sistemelor de propulsie electrică și software. În acest sens, am conturat niște obictive ambițioase în ce privește dezvoltarea de produs și am decis să progresăm cu introducerea accelerată pe piață a noilor tehnologii. Noul EQA ne permite să prezentăm modul în care ne imaginam mobilitatea electrică, conturată în funcție de nevoile utilizatorilor.

European Food&Drink pășește în 2021 fără datorii la bugetele de stat. Contribuții achitate în ultimul an de peste 110 milioane de euro CITEȘTE ȘI European Food&Drink pășește în 2021 fără datorii la bugetele de stat. Contribuții achitate în ultimul an de peste 110 milioane de euro

Vom include o întreagă familie de modele EQA, cu putere care variază de la 140 la mai mult de 200kW, cu, sau fără tracțiune integrală. Iar pentru cei pentru care autonomia reprezintă un aspect foarte important, portofoliul nostru va include în curând o versiune specială a EQA, cu o autonomie de peste 500km, conform WLTP .  EQA dovedește că folosind o arhitectură testată, poți obține un compromis excelent între performanță, costuri și timpi de lansare pe piață.”, a declarat Markus Schäfer, COO al Mercedes-Benz și director pentru cercetare al mărcii.

Ce este un Marketplace și cum poți să vinzi online CITEȘTE ȘI Ce este un Marketplace și cum poți să vinzi online

Prima versiune de motorizare care va fi lansată este EQA 250, cu o putere de 140 kW și o autonomie de 486 kilometri, în standard NEDC, oferită de o baterie cu o capacitate de 66,5 kWh. Accelerația comunicată de constructor este de 8,9 secunde de la 0 la 100 km/h, iar viteza maximă a fost limitată la 160 km/h, pentru a conserva energia bateriei. Timpul de încărcare pentru o stație rapidă este de 5,45 ore, iar la o stație DC de putere, 30 de minute.

Dacia dă înapoi cu numele Bigster: „E un nume care a fost ales lângă aparatul de cafea!” CITEȘTE ȘI Dacia dă înapoi cu numele Bigster: „E un nume care a fost ales lângă aparatul de cafea!”

„Datorită MBUX, autoturismele noastre au devenit sisteme de asistență mobile. Cu EQA mergem chiar mai departe: funcții inteligente de suport precum Navigarea cu Electric Intelligence sunt integrate în MBUX, fiind astfel și mai ușor de folosit. Mai mult, EQA demonstrează că am reușit să îmbinăm un sistem sustenabil de propulsie electrică vârf de gamă cu valorile de bază ale Mercedes-Benz cu privire la siguranță.”, a declarat Sajjad Khan, Membru al Consiliului de Management al Mercedes-Benz AG.

Printre deosebirile estetice față de SUV-ul GLA se numără și grila radiatorului integrată într-un panou negru lucios, în mijlocul căruia stă steaua Mercedes. De asemenea, specifice familiei EQ sunt benzile luminoase din față și spate. La partea frontală, o bandă orizontală din fibră optică blocurile optice, iar interiorul farurilor are accente albastre care reprezintă semnnătura luminoasă a  modelelor EQ. Și stopurile se îmbină cu o bandă luminoasă LED, în timp ce numărul de înmatriculare a fost mutat pe bară.

„Lux progresiv în cea mai sportivă formă a sa. Un SUV complet electric creat pentru mobilitatea sustenabilă a viitorului, in forma compactă a modernului EQA. Dimensiunile perfecte ale exteriorului și un interior spectaculos setează noi standarde.”, a declarat Gorden Wagener, Chief Design Officer în cadrul Daimler AG.

FOTO & VIDEO Mercedes-Benz sparge gheața - prezintă EQA, primul automobil compact al unei mărci europene premium

FOTO & VIDEO Mercedes-Benz sparge gheața - prezintă EQA, primul automobil compact al unei mărci europene premium

viewscnt
Afla mai multe despre
mercedes eqa
mercedes electric
masini eq