O nouă decizie istorică: Volkswagen oprește definitiv producția modelului Golf pentru piața din SUA

O nouă decizie istorică: Volkswagen oprește definitiv producția modelului Golf pentru piața din SUA
scris 22 ian 2021

Volkswagen a anunțat că modelul Golf, care a făcut istorie pe piața din SUA începând din 1974, timp de aproape 50 de ani, nu va mai fi fabricat peste ocean, iar modelul va fi retras de pe piață.

Ofensiva automobilelor electrice mai face o victimă, deocamdată doar pe piața din SUA: Volkswgen Golf nu va mai fi fabricat pentru clienții de peste ocean, producția din uzina din Mexic fiind oprită. În această locație Volkswagen va începe pregătirile pentru producția modelului electric ID.3, care va începe să fie livrat pe piața americană. Golf, un model care a făcut istorie în SUA, începând din 1974, va mai fi oferit doar în versiuni sportive, GTI și R, odată cu introducerea generației 8.

Volkswagen Golf s-a vândut în SUA în aproape 2,5 milioane de exemplare, toate fabricate în uzina din Puebla, Mexic, în toate cele șapte generații apărute până acum. Ultimele exemplare au fost fabricate săptămâna aceasta, stocurile urmând să fie vândute pe parcursul aecstui an de dealerii de pe teritoriul SUA. Ulterior, ei vor mai primi doar versiuni de top, de la uzinele din Europa.

Volkswagen a ratat țintele de emisii de CO2 pe 2020. Grupul nu reușește să evite penalitățile Uniunii Europene CITEȘTE ȘI Volkswagen a ratat țintele de emisii de CO2 pe 2020. Grupul nu reușește să evite penalitățile Uniunii Europene

„De-a lungul a peste patru decenii, Golf a oferit valoare șoferilor americani”, a declarat Hein Schafer, vicepreședinte pentru marketing și vânzări VW America. „Este exemplul a ceea ce VW face mai bine – îngemănarea caracteristicilor dinamice de condus cu un pachet funcțional și o calitate fără pereche”.  

Volkswagen Golf a traversat cei aproape 50 de ani de viață în SUA supraviețuind cu succes, în pofida faptului că a fost o mașină mică, cu motoare de mici dimensiuni, raportat la preferințele americanilor. A câștigat zeci de premii de tipul „Car of the Year”, inclusiv în 2020, și a fost principalul concurent pentru mașinile japoneze, în special pentru clienții tineri, în toți acești ani. Modelul actual se vinde cu un minuscul motor de 1.4 litri, mai mic decât primul motor al acestui model, cu 1.5 litri, însă cu o putere dublă, 150 CP față de 70 CP, datorită turbinei care echipează motorul. Nici măcar puternicele GTI și R nu mai oferă motoare mai mari de 2.000 cmc, mult sub performantul 3.200 cmc ai performantului VR6 de pe Golf 3 sau 4.

Acum, Volkswagen Golf lasă locul în showroom-urile mărcii noii vedete cu propulsie electrică, ID.3, un automobil care a fost gândit exact ca un înlocuitor modern pentru Golf, așa cum Golf a adus sfârșitul celuilalt model celebru al germanilor, Beetle.

viewscnt
Afla mai multe despre
vw golf
golf sua
productie vw golf mexic