Înmatriculările de motociclete s-au redus cu 32,7% la nivelul UE, în 4 luni. În România piața moto a scăzut cu 17,9%

Înmatriculările de motociclete s-au redus cu 32,7% la nivelul UE, în 4 luni. În România piața moto a scăzut cu 17,9%
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 mai 2020

Numărul înmatriculărilor de motociclete la nivelul Uniunii Europene a înregistrat o scădere de 32,7% în primele patru luni față de aceeași perioadă a anului trecut, până la 200.000 de unități, în timp ce piața moto din România s-a comprimat cu 17,9%, informează, joi, Asociația Producătorilor și Importatorilor Auto (APIA), care citează datele Asociației Europene a Constructorilor de Motociclete (ACEM).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În ceea ce privește România, piața moto a înregistrat în primele patru luni din 2020 o scădere generală de 17,9% comparativ cu aceeași perioadă din 2019 care este mult mai puțin abruptă față de evoluția celei europene. Potrivit datelor APIA, în aprilie 2020 piața moto din România a scăzut cu 62,1% față de aceeași lună a anului trecut, în timp ce în luna martie scăderea a fost de 2,3% raportat la luna martie 2019, scrie Agerpres.

Ford lansează motorul diesel și cutia automată cu dublu ambreiaj pe modelul românesc Puma CITEȘTE ȘI Ford lansează motorul diesel și cutia automată cu dublu ambreiaj pe modelul românesc Puma

"Acest rezultat este generat de o evoluție mixtă în primele patru luni ale anului 2020 (cifrele sunt pentru grupul de țări importante), în care remarcăm creșteri în ianuarie și februarie și scăderi importante în martie și, mai ales, aprilie. Astfel, ca urmare a caracterului de sezonalitate al pieței motociclurilor, care face ca, de regulă, în lunile de primăvară să avem o perioadă de creștere, ca urmare a impactului pandemiei Covid-19 care a generat aceste scăderi , întreg anul 2020 va fi pus sub presiune", se menționează în comunicat.

viewscnt
Afla mai multe despre
apia
motociclete